21 Lira za učenike Muzičke škole na takmičenju u Podgorici

21 Lira za učenike Muzičke škole na takmičenju u Podgorici

2117
2
Podijeli

Učenici hercegnovske Muzičke škole dostojno su predstavili grad i školu na 43. Muzičkom festivalu mladih Crne Gore, koje je ove godine upriličeno u JU Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ iz Podgorice, a u organizaciji Zajednice muzičkih škola Crne Gore.

takmicenje muzicka pg 280416Mali novski muzičari do sada su osvojili već 21 “Liru”, a s obzirom da je takmičenje još uvijek u toku i trebalo bi da bude okončano krajem dana, očekuje se još nagrada, kaže s ponosom za Radio Jadran, direktorica škole, Nada Karadžić:

Picerija i restoran

“U vrlo jakoj konkurenciji klavirskih dua II kategorija, učenici su dobili zlatnu liru, 3 srebrne  i 3 bronzane lire. U standardnim i nestandardnim duima – klarinet osvojena su 3 srebra i violina 5 bronzanih lira. Duo gitara osvojio je srebro, a solista bronzu. U disciplini solo harmonika osvojene su dvije nagrade, srebro i bronza. Učenici iz solo pjevanja vokalni duo osvojili su 2 zlatne lire. Do završetka takmičarskog dana preostala je  disciplina klavirski duo I kategorija od koje očekujemo još nagrada”, istakla je Karadžićka.

takmicenje muzicka pg 280416 2Nagrađeni učenici, prema njenim riječima, imaće priliku da nastupe na koncertu povodom Dana škole 9. maja i u okviru proslave jubileja “Deset godina nezavisnosti Crne Gore” gdje će Muzička škola biti aktivna sa svojim muzičkim sadržajima.

Takmičenje se odvija bijenalno i zastupljene su: violina, viola, violončelo, kontrabas, gitara, harmonika, klavirski duo, standardni duo, nestandardni duo, vokalni i VIS duo i hor.

2 Komentari

 1. Ne samo da direktorica nije pomogla, već je branila profesorima da našoj djeci održavaju dodatne časove tokom raspusta (volonterski) u prostoru škole.
  Korišćenje boljih instrumenata, namjenjenih za koncerte, direktorica brani djeci koja se pokušavaju spremiti za takmičenja, ali zato ih rentira raznim “udruzenjima” i “saradnicima”.
  Prošle godine je opština uplatila samo dio obećanih novčanih sredstava za put i smještaj đaka na takmičenje u Italiju. Znate li ko je iskoristo ta sredstva da bi putovao na takmičenje? Naravno, Kardžićka. Sramota!!!! Profesore koji su se odricali da bi naša djeca uspijela, niko ne spominje.
  0  0
 2. Za razliku od drugih škola naša nije obezbijedila ni prevoz takmičarima i nikakve druge troškove. Roditelji su vozili djecu, učitelje ,a oni koji nisu mogli su slali djecu autobusima !!! Čak nam je ljubazno rečeno da svoja vozila ostavljamo ispret Delte jer taxi nije skup. Samo se vi hvalite gospođo direktorice…pohvalite se i kožnim garniturama u kancelariji. Za to se ima para. Djeci i profesorima svaka čast a Vama neka je na obraz !!!
  0  0

Ostavite komentar

*

code