22. HAPS: Voju Brajoviću nagrada Miloš Šami

22. HAPS: Voju Brajoviću nagrada Miloš Šami

978
0
Podijeli

Nakon odigrane predstave “Voz”, u prepunoj Dvorani Park, uz dugi aplauz kojim je publika pozdravila aktere, plaketa Miloš Šami, za doprinos i afirmaciju HAPS-a, uručena je reditelju i glumcu “Voz”-a, Vojislavu Voju Brajoviću.

Kako je navedeno u obrazloženju, Brajović je obilježio jugoslovensku pozorišnu scenu i kinematografiju, ali dio svog velikog angažmana posvetio je i Herceg Novom, kao glumac koji je bio učesnik prethodnih festivala, ali i kao aktivni učesnik u razvoju Filmskog festivala u Herceg Novom. Nagradu mu je uručio producent Zoran Živković.

Picerija i restoran

Umjetnost je incident, jedna tajna koja osmišljava život, ocijenio je Brajović, dodajući da mi toga nismo svjesni:

– Nekada jesmo, a nekad pokušavamo da nešto uradimo, a da to ima razloga da postoji. Ja sam mislio da ova predstava ima razloga da postoji, dosta sam razmišljao kako da ovo bude interakcija koju ste vidjeli. Razmišljao sam ko da igra i vidio sam jedini razlog zbog čega sam ovo radio i zašto je Duško Kovačević prihvatio da se to igra u Zvezdara teatru, jer ovo jedino može da igra ova rijetko voljena bipolarna ličnost u obliku Sergeja Trifunovića – istakao je Brajović.

Publika je potom velikim aplauzom pozdravila Trifunovića, a Brajović je objasnio da nije bilo njega u predstavi, ne bi je  ni radio.

– Imao sam ideju da bi jedino mogli da me kritikuju jer igram, nisam bio željan igre, nego eto da ljudi mogu da kažu on je kriv za to kako je i naravno vjerujem žiriju da ima razloga zbog čega sam nagradu dobio, a vjerujem da vi imate razloga da poslije predstave ponovo imate predstavu u glavi, jer “Voz” počinje upravo kad se završi – naveo je Brajović.

Žiri koji je odlučio o nagradi činili su novinarka i predsjednica upravnog odbora Hercegnovskog pozorišta Vitka Vujinović, producent i direktor HAPS-a Zoran Živković i dramski pisac i direktor Herceg festa Stevan Koprivica.

Ovogodišnji HAPS zatvoriće u subotu predstava “Dokle pogled seže”, Aprada Schilinga, Kraljevskog pozorišta Zetski dom sa Cetinja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code