22 SREDNJE STRUČNE ŠKOLE NA DRŽAVNOM TAKMIČENJU

22 SREDNJE STRUČNE ŠKOLE NA DRŽAVNOM TAKMIČENJU

83
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U Srednjoj stručnoj školi “Ivan Uskoković” u Podgorici, u toku je državno takmičenje učenika srednjih stručnih škola iz sektora mašinstva, saobraćaja, građevinarstva i turizma, dok se takmičenje iz elektronike održava u Srednjoj stručnoj školi u Nikšiću.

Na takmičenju učestvuje 98 ekipa, odnosno 299 učenika iz 22 srednje stručne škole iz Crne Gore: Herceg Novog, Tivta, Kotora, Budve, Bara, Berana, Bijelog Polja, Cetinja, Mojkovca, Podgorice, Pljevalja i Žabljaka, uključujući i JU Resursni centar za školovanje i rehabilitaciju lica sa poremećajima sluha i govora u Kotoru.
– Cilj ovogodišnjeg takmičenja je afirmisanje znanja i vještina učenika stručnih škola, promovisanje timskog duha i unaprjeđivanje saradnje među školama, tako da je ove godine iz naše škole otišlo 6 ekipa, koje prate 4 mentora, kazao je našem radiju direktor JU SMŠ Ivan Goran Kovačić, Momir Dragićević.
Ekipe se takmiče u predmetima: Mašinski elementi, tehničko crtanje, motori, organizacija prevoza, bezbjednost saobraćaja, Upravljanje vozilom, mehanizacija luka i terminala, transportno osiguranje, nacrtna geometrija, građevinske konstrukcije, statika i otpornost materijala, turističko poslovanje,restoraterstvo i elektronika.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code