23 LOKALNA FUNKCIONERA U HERCEG NOVOM KRŠE ZAKON I „KRIJU“ IMOVINU

23 LOKALNA FUNKCIONERA U HERCEG NOVOM KRŠE ZAKON I „KRIJU“ IMOVINU

117
0
Podijeli

Po stepenu dostavljanja imovnog stanja lokalnih javnih funkcionera za 2014. godinu, Komisija za sprječavanje sukoba interesa konstatovala je da je do 7. maja ove godine, 427 javnih funkcionera, ili 10,6%, nije dostavilo Izvještaj o prihodima i imovini.

I pored više upozorenja oni i dalje krše Zakon i njihovo imovno stanje se ne može provjeriti. Od ovog broja 358 su lokalni funkcioneri koji ne dostavljaju imovno stanje – saopštio je predsjednik Komisije Slobodan Leković. Najviše javnih funkcionera koji krše Zakon po ovom osnovu je iz Šavnika (38), Podgorice (35), Bara (32), Kolašina (26), Herceg Novog (23), Ulcinja (21), Rožaja i Plava (po 19), Žabljaka (18), Budve i Cetinje (16) … Jedino su javni funkcioneri Danilovgrada i Gradske opštine Golubovci ispunili ovu zakonsku obavezu.
Komisija je sva lica predala Sudu za prekršaje, a paralelno sa tim donijete su odluke da krše Zakon o sprječavanju sukoba interesa Crne Gore i upućene su predsjednicima opština i predsjednicima Skupštine opština radi upoznavanja i preduzimanja odgovarajućih mjera.
Nakon konačnosti i pravosnažnosti odluka, Komisija će nastaviti postupak ka razrješenju ovih javnih funkcionera.
Inače, na dostavljanje imovnog stanja sve funkcioenre obavezuju još Etički kodeksi Zajednice opština Crne Gore i opštinski kodeksi, kao i Etičke komisije koje su formirane na nivou opština.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code