SL: Crna Gora lako sa Francuskom

SL: Crna Gora lako sa Francuskom

983
1
Podijeli

Vaterpolisti Crne Gore savladali su u 5. kolu preliminarne faze Svjetske lige selekciju Francuske 17:4 (5:0, 2:1, 5:2, 0:0). To je treća pobjeda ”ajkula” , druga nad Francuskom, a imaju i trijumf nad Španijom. U zadnjem kolu takmičenja izabranici Vladimira Gojkovića gostovaće Srbiji 10. maja.

reprezentacija crne gore 8

– Mi smo igrali u kombinovanom sastavu, Francuzi su došli dosta oslabljeni. Pristup na domaćem terenu je bio dobar. Na svakom meču moramo da opravdamo rezultat koji smo ostvarili na Evropskom prvenstvu. Da držimo taj naš rejting. Samim tim i samopouzdanje i da pokažemo svim ekipama koliko smo ozbiljni. To je danas djelovalo dobro, uvijek možemo naći neke greške. Nekim novim igračima smo dali šansu, da pokažu koliko mogu i koliko možemo da računamo na njih. Za kraj gostujemo Srbiji. Odigraćemo taj meč najvjerovatnije u najjačem mogućem sastavu. Iako će biti bez rezultatskog značaja, utakmice sa Srbijom donose neki poseban naboj. Vidjećemo, u zavisnosti od klupskih obaveza, na koje igrače možemo da računamo. Uglavnom, biće to dobra provjera – smatra selektor Vladimir Gojković.

Picerija i restoran

Aleksandra Ivovića raduje što su se istakli mlađi igrači:

– Bilo je i objektivnih razloga zašto je razlika ovolika. Oni su se prije 20 dana plasirali na Olimpijske igre i to je za njih istorijski uspjeh, a iz te ekipe večeras su igrala samo 3-4 igrača. Čak su došli i danas, na dan utakmice, jer je juče bilo nevrijeme. Ovo nije realan rezultat, mogu oni bolje nego večeras. Raduje ovaj rezultat i što su mlađi igrači pokazali da se na njih može računati u budućnosti – poručuje Ivović.

CRNA GORA: Kandić (10 odbrana), Draško Brguljan 3, Pasković, Čučković 1, Vidović, Đurđić 1, M. Janović 2, Popadić 1, Ivović 4, Pješivac 1, Vukčević 3, Drašković 1, Šćepanović.

FRANCUSKA: Moriame, Monneret 2, Rochietta, Crosseti, Dino, Simon, Rodin 1, Izdinski, Frederic, Peisson, Tomašević 1, Bachelie, Noyon.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code