29 pritužbi turista iz Herceg Novog

29 pritužbi turista iz Herceg Novog

5146
10
Podijeli

plaza nautilusCall centar NTO, odnosno Služba za informacije, sugestije, pritužbe i pohvale specijalnog broja 08000 1300, u periodu od 1. jula do 29. jula 2016. godine primila je ukupno  233 poziva. Od ukupnog broja 95 poziva se odnosilo na informacije i 138 poziva na pritužbe, saopšteno je Radiju Jadran iz Call centra.

Pritužbe su se najviše odnosile na: dugo čekanje na graničnim prelazima, buku, bacanje smeća, neljubaznost, nelegalne izdavaoce smještaja, izvođenje radova, nepoštovanje propisa o slobodnom dijelu plaža te nelegalan rad ugostiteljskih objekata i neizdavanje fiskalnih računa.

Picerija i restoran

Kad je riječ o informisanju, turiste je najviše interesovao iznos boravišne takse i gdje se ona može uplatiti, red vožnje, informacije o institucijama, brojevi službi, informacije o vizama, smještaju i vremenskoj prognozi.

Kako navode iz Call centra, kad je riječ o pritužbama iz Herceg Novog, evidentirano je 29 poziva. One su se najviše odnosile na dugo čekanje na graničnim prelazima, smeće, nelegalan rad ugostiteljskih objekata, nepoštovanje propisa o slobodnom dijelu plaža, nelegalno izdavanje smještaja, buku i neljubaznost autobuskih prevoznika.

Najviše pritužbi bilo je za budvansku opštinu – njih 34. Odnosile su se na loše regulisanje saobraćaja, problem sa parkingom, nelegalno izdavanje smještaja, buku, nepropisno korišćenje plaža i probleme sa smećem.

U najmanjoj bokeškoj opštini registrovano je 9 poziva, odnosno pritužbi i to na: neljubaznost izdavalaca privatnog smještaja, problem sa otpadom, buku i  neurednost plaža.

Najmanje pritužbi bilo je u Kotoru, samo 6, a odnosile su se na nelegalan rad ugostiteljskih objekata i nestašicu vode.

10 Komentari

 1. Neki koriste nezakonito Javno uređena kupališta, npr. Javno kupalište korisnika B10 u Bijeloj ispred Hitela Casa del Mare-Blanch ispunio je slobodan prostor, inače označen na javno postavljenoj skici plaže, sa plažnim mobilijarom, pedalinama, i još zabranjuje ulaz na plažu i ulazak u more nama turistima, navodno da je plaža za goste hotela. Gostiju iz Hotela je veoma malo, a nas turiste uslovljava sa korišćenjem iste, ako platimo ležaljku 7E. Krajnje nekoretno ponašanje, jer okolne plaže su prepune turista, a ovaj‚‚slobodan prostor‚‚ ispunjen ležaljkama zjapi prazan. Bilo je par prijava od izdavaoca soba, jer se mi turisti žalimo, ali nema efekta oni i dalje se ponašaju mimo propisanih podzakonskih akata države CG. Mora neko intervenisati, ne razumijem takvo ponašanje korisnika JAVNO UREĐENOG KUPALIŠTA.
  0  0
 2. Neka pogledaju malo ispod medje na autobusku, vazda se moze naci desetak tutistickiu radnika, sjede u ladovinu i nude smjestaj, naravno turistima sto dodju autobusom, tu se dobiju i vrlokvalitetna obavjestenja iz prve ruke.
  0  0
 3. Imajuli se de kakve pare vikendom zamijeniti u eure. Evo ja stojim ode tegle me za rukave i nos ali niko pare ne trosi u ovome nasem gradu, a pravo da recemo nemaju ovi furesti sta ni kupit ni odnijet da se sijete da su nekad ode bili. Nema “Capina,Borova, Planike,Robne kuce,nema Rudnika, Boke,Tripove pekare,grad opustio, do podne i nekako popodne ko da niko u njemu ne zivi.E kako je to bilo kad sam ja seto ovuda e a sad mi je mnogo teze kad sve ovo gledam no sto sam otiso tamo odakle se necu vratit. Pozdrav mojim novljanima, probudite se.
  0  0
 4. Turizam iziskuje znanje .iskustvo i volju kao i svaki posao a nas turizam vode ljudi koji su Hn pretvorili u Sumadiju .Hercegovinu i Katunsku Nahiju .Ne zelim nikog povrijediti ali politika.nerad neodgovornost i ex Yu navike cemo ispastati jos sledecih 25 godina .
  0  0
 5. A ima li koja pohvala, nagrdise nas?Zasluzili smo, valjda.
  Gledam cuvenu plazu “novosadski”, ne mogu da vjerujem da momak koji naplacuje lezaljke nije u stanju da ih ocisti krpom uvece(ili ceka naredbu od gazde), a da ne govorim o sporkici po plazi i pranju iste, koja nekada, nepodnosljivo smrdi na urin.To im je, izgleda, nezamislivo.A znali su posjeci ono cuveno stablo Tamarisa, kojeg se svi sjecamo…uzas!
  0  0
 6. Ja se zalim na gradsku muziku,previse su eksploatisani ovo ljeto ,stvaraju preveliku buku,svaki dan tandrcu po gradu i okolini,”siluju” grad.
  0  0
 7. Danas smo cekali dva sata na prelazu Kobila.Djevojka koju placa TO tj.mi ni jednom nije ustala ni prisla automobilu.Sjedala je i vjerovatno cekala da gost parkira auto na granici i pridje njoj da uzme flajer.Isto tako djevojka na Sitnici nije propustila da pridje svakom autu i udjeli flajer i pruzi informaciju.
  0  0

Ostavite komentar

*

code