“Kadmov dan”: Promocija kulturnog nasljeđa Budve

“Kadmov dan”: Promocija kulturnog nasljeđa Budve

516
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

kadmov-dan-16U Starom gradu u Budvi, u nedjelju, 18. septembra najavljen je “Kadmov dan”, manifestacija koja promoviše kulturno nasljeđe Budve, posebno antičku tradiciju i mit o Kademu u Harmoniji. Iz TO Budva najavljuju bogat program sastavljen iz nekoliko segmenata.

– Cilj manifestacije “Kadmov dan” je promovisanje našeg kulturno – istorijskog nasljeđa, na taj način brinemo o kulturi grada, edukujemo naše najmlađe sugrađane, a  ostale podsjećamo na naše bogato kulturno nasljeđe koje čini sastavni dio turističke ponude Budve – navode organizatori iz TO Budva.

Picerija i restoran

Dječiji dio programa održaće se na dvije lokacije. Djeca SMŠ “Danilo Kiš” imaće priliku da učestvuju u nastavku izrade mozaika sa motivom Kadma, na otvorenom bazenu “Pizana” u 10 časova, dok će djeca osnovnih škola moći besplatno da učestvuju u posebno interesantnoj radionici – arheolab: „Upoznaj svoj grad u društvu Kadma i Harmonije“ (radionica za male arheologe) u sklopu koje će ih dipl. arheolog, Asja Zec na svojevrstan način sprovesti kroz istoriju Budve. Ovaj dio programa održaće se na platou ispred “Citadele” u četiri termina (od 10 h na dva sata), a polaznici su djeca od 5 do 15 godina. U istom terminu i na istoj lokaciji održaće se i likovna radionica za djecu.

– I ove godine, realizovaćemo projekat “Discover Budva”, u saradnji sa JU “Muzeji i galerije Budve” koji podrazumijeva obilazak kulturnog nasljeđa Starog grada (Arheološki muzej, bedemi Starog grada, Moderna galerija, Spomen Dom “Stefan M. Ljubiša” itd.) od 12h. U isto vrijeme, između crkava, održaće se i nezaobilazni „Slatki kutak“ kako bi svi prisutni mogli da uživaju u tradicionalnim poslasticama, posmatrajući kreativni rad djece – poručili su iz TO Budva.

Defile Gradske muzike Budve krenuće u 14, nakon čega je zakazan i polučasovni koncert na Trgu pjeniska, gdje će od 18 h, u nastavku muzičkog programa, učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Budve, u klas prof. Ane Brajak, održati koncert za flautu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code