33. Dani muzike, sa 6 koncerata, u Dvorani Park

33. Dani muzike, sa 6 koncerata, u Dvorani Park

1420
0
Podijeli

Koncertom gudačkog tria “Prima vista” iz Poljske  i nastupom flautistkinje  Hyuncheong Park iz Južne Koreje, u nedejlju veče, u 21.30, u Dvorani Park biće otvoren 33.Međunarodni festival Dani muzike. I ove godine festrival klasične muzike okupiće eminentnih 15 umjetnika iz 10 zemalja Evrope, Azije i Južne Amerike. Završnicu će, 20.jula, začiniti, kao i uvijek, proslavljeni maestro, pijanista  Boris Kraljević, inače, direktor Dana muzike sa kolegama iz Njemčake, Singapura i Srbije.

dani muzike press 2016Kraljević je na konferenciji za novinare kazao da je festival tako koncipiran da će svi ljubitelji klasične muzike biti više nego zadovoljni, posebno ljubitelji kamerne muzike.

Picerija i restoran

– Pored novih ugostićemo  i neke od ranijih muzičara, jer upravo mobilnost umjetnika i ideja, uz to i raznovrsnost i preplitanje programa i izvođača, predstavljaju ono na čemu počiva kreativna vizija organizaciono – umjetničkog tima Festivala, poručio je Kraljević.

Novljani i njihovi gosti moći će još da uživaju uz izvođenje oboiste Alberta Cesaraccia, kao i koncerte Aleksandra Neustrojeva koji predstavlja Rusiju i Švajcarsku, te pijanistkinju Mariju Vutrih Savićević, porijeklom Novljanku koja sada radi u Srbiji i Švajcarkoj. U  Herceg Novi iz Portugala stiže i  flautista Luiš Mireles i pijanistkinja Marija Hoze Souza Guedes, a iz Češke jedan od vodećih evropskih pijanista Ivao Kahanek.

dani muzike press 2016 1

Predsjednica Savjeta Festivala Milena Lučić, izrazila je zadovoljstvo što će Dani muzike dati doprinos mogućem osvajanju laskave titule Herceg Novi-Evropska prijeonice kulture 2021.

Direktor JUK Herceg Fest Stevan Koprivica ocijenio je da je riječ o događaju koji pripada kategoriji seriozne kulture, te da je njegov kvalitet utoliko veći.

– Festival je kulturološki i identiteski na fonu grada kandidata za Evropsku prijestonicu kulture, te je utoliko zadovoljstvo više biti njegov domaćin, zaključio je Koprivica.

Za Dane muzike je opredijeljeno 23.000 eura, od čega učešće Opštine iznosi 15.000 eura. Kao i lani ulaznice za 6 koncerata svako drugo veče naplaćovaće se po simbilična 2 eura.

Generalni pokrovitelj festivala je Opština Herceg Novi, producent Herceg fest, a u finansiranju  učestvuje i Ministarstvo  kulture. Sponzor je  Hungest hotel Sun risort.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code