35 GODINA RADA FAKULTETA ZA PRIMJENJENU FIZIOTERAPIJU U IGALU

35 GODINA RADA FAKULTETA ZA PRIMJENJENU FIZIOTERAPIJU U IGALU

129
0
Podijeli

Fakultet primijenjene fizioterapije u Igalu svečano  proslavio značajan jubilej – 35 godina rada, tokom kojih se razvio u  modernu i respektabilnu obrazovnu i naučnu ustanovu. 

Fakultet primijenjene fizioterapije u Igalu razvio se iz više fizioterapeutske škole osnovane 1976 godine, i tokom 35 godina,
poštujući tradiciju mijenjao se, rastao i razvijao u skladu  sa dostignućima struke i nauke, prilagođavajući se potrebama privrede i
društva. Danas organizuje osnovne i specijalističke stiudije primijenjene fizioterapije po svjetskim standardima i po ugledu na najpoznatije fakultete tog profila u Evropi i svijetu – kazala je dekanka doc. dr. Sofija Žitnik Sivački. Ona je podsjetila da je fakultet do sada završilo blizu 700 studenata, diplomu bečelora stekla su 362, a dipolomu specijaliste primijenjene fizioterapije 159 studenta.

Picerija i restoran

– Oni sada rade u svim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori u kojima je organizovana služba fizikalne medicine, u zemljama regiona i širom svijeta – u Norveškoj, Švajcarskoj, Švedskoj, Italiji, Njemačkoj, Kanadi… – istakla je Sivački. Pozdravljajući goste i studente fakulteta hercegnovski gradonačelnik Dejan Mandić  podsjetio je da je ovu školu iznjedrio Institut Igalo, pa se u predstojećoj privatizaciji mora voditi računa  da potencijani partner, uz pomoć opštine, omogući razvoj zdravstvenog turizma kao razvojne lokomotive.

 

– Moramo tražiti da valorizuje prirodne ljepote i kadrovske potencijale  Instituta Igalo i ove škole – kazao je Mandić.
I Direktor Instituta  Igalo u kojem radi 200 fizioterapeuta školovanih u ovoj školi, odnosno fakultetu, dr. Branislav Radojičić svjestan je
vrijednosti kadra školovanog na ovom fakultetu:

– Uz blato, prirodne ljepote, mediteran i klimu, na prvom mjestu su kadrovi kao najveći resurs Instituta Igalo – naglasio je Radojičić.

Proslavi jubileja prisustvovali su između ostalih rektor Univerziteta dr. Predrag Miranović i ministar rada i socijalnog staranja Suad Numanović.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code