4. Dječija olimpijada u Igalu: Dolaze mali sportisti iz 13 škola regiona

4. Dječija olimpijada u Igalu: Dolaze mali sportisti iz 13 škola regiona

9
Podijeli

U Sportskom centru Igalo, u nedjelju 12. novembra biće održana 4. Međunarodna dječija olimpijada u organizaciji Univerzalne škole sporta JUMP Herceg Novi. Početak je u 10 časova.

– Mladim sportistima naša olimpijada približava istinsku sportsku radost i zabavu koja im je potrebna da se još kao djeca zaljube u sport i u njemu pronađu prijatelja, a ne samo obavezu. Baviti se sportom s osmijehom na licu, izvrsna je podloga za moguća vrhunska sportska ostvarenja u budućnosti- kaže prof. Milutin Govedarica, koji vodi JUMP.

Picerija i restoran

Na Dječijoj olimpijadi učestvovaće djeca iz regiona: Hrvatske, Bosne i Hercegovine i zemlje domaćina Crne Gore.

Iz Hrvatske su potvrdili dolazak tri škole sporta, iz Splita, Bola sa ostrva Brač i Supetara, takođe sa Brača. Iz Bosne i Hercegovine dolaze takođe tri škole sporta, iz Trebinja, Mostara i Stoca. A iz Crne Gore, učešće su potvrdili iz sedam škola sporta: Nikšića, Podgorice, Kotora, Bara i domaćina Herceg Novog.

Biće to najveće regionalno okupljanje i druženje djece 13 škola sporta, sa preko 400 mališana, uzrasta od 4 do 11 godina.

– Već dan prije početka olimpijade, 11.11.2017. godine u naš grad će stići preko 200 gostiju djece učesnika sa svojim roditeljima koji nam uvijek dolaze sa radošću i znaju da su nam dragi gosti. Ali, ovaj vikend neće proći samo u znaku dječije olimpijede. Gosti iz Mostara, Univerzalna škola sporta SPORT TALENT, odigraće i prijateljske utakmice sa Košarkaškim klubom AS iz Herceg Novog, a fudbalske protiv škole fudbala Manda takođe iz Herceg Novog – najavljuje Govedarica.

Olimpijadu su podržali TO i Opština Herceg Novi, Komunalno Stambeno, Mima-Co, roditelji djece Univerzalne škole sporta JUMP i drugi sponzori.

9 Komentari

 1. Sve pohvale za rad i trud .Sve sto donosi osmjeh na licima djece treba organizovati i podrzati.Svim ucesnicima puno srece u takmicenju a gostima lijep boravak u nasem gradu.Jumperi

  11
 2. U ovoj državi svak sve može proglasiti Olimpijadom i akademijom. Tako je ovo sto se djeca igraju olimpijada a akademija je za npr kozemticarku.
  Jedini legalni i zakonit proces treniranja djece je u sportskim klubovima. Skolicce sports su NVO organizacije koje nisu registrovane u min spirta vev u ministarstvu unutrasnjih poslova.

  8
  11
  • Najvaznije je da je organizator covjek koji ima znanja,i diplomu sa Novosadskog dif-a,i kog djeca vole.Tacnije,obozavaju.A njih niko prevariti ne moze,sto su i prepoznali kod prof.Govedarice.Sve drugo je smijesno,kako je ko i gdje registrovan.Bitni su rezultati,a clanovi ove skolice ih imaju.Na svim takmicenjima u regionu.Naprijed djecice,u nove pobijede!Vi bar ne citate ove glupe komentare.

   10
   1

Ostavite komentar

*

code