4. NTC wine and gastronomy festival u Gradskoj kafani sa 20 izlagača

4. NTC wine and gastronomy festival u Gradskoj kafani sa 20 izlagača

1
Podijeli

NTC wine and gastronomy festival biće četvrti put upriličen u Gradskoj kafani Herceg Novi, u četvrtak i petak, 10. i 11. maja, od 14 – 19 h. Organizator je kompanija NTC d.o.o.

Na ovogodišnjem festivalu, u samom srcu grada, u prepoznatljivom ambijentu Gradske kafane, posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa vinskim opusom dvadeset učesnika i degustacijom širokog asortimana domaćih vrhunskih vina iz regiona i ostalih zemalja.

Picerija i restoran

– Događaj je isključivo poslovno-profesionalno orjentisan za ugostiteljstvo, na kojem su prisutni predstavnici kompanija sa kojima sarađuje kompanija NTC, eminentne vinarije, u domenu premium proizvoda hrane i pića koje zastupa NTC na trzištu Crne Gore – precizirali su organizatori.

Festival  je koncipiran tako da ljubiteljima vina, vinskim profesionalcima, ugostiteljima i trgovcima otvori prostor da se na najbolji način upoznaju sa aktuelnom ponudom NTC asortimana.

Osim vinarije Plantaže, kao domaćina, svoja vina predstaviće eminentne vinarije iz Srbije: Pik Oplenac, Zvonko Bogdan, vinarija Deurić, Kovačević, Radovanović i Aleksandrović. Zahvaljujuci uvozniku, posjetioci će moci da probaju i vina vrhunskih evropskih vinskih kuća kao što su: Cantine di Marzo, Michele Chiarlo, Botega, Castelo Banfi, Donna Fugata i Tommasi iz Italije. Biće zastupljena i Francuska sa najljepšim vinskim regijama Bordeaux, Provansa,  Alsace, Sancerre.

Regionalna vinska scena još jednom će imati veliki broj kvalitetnih predstavnika kao što su vinarije iz Hrvatske: Stina, Skaramuca, Matošević, Saints Hills, Acrobat, Galić, Korlat i vinarija Belje. Sloveniju će predstavljati vinarija Simčić i Radgonska Gorica, Makedoniju vinarija Stoby. Uz njih biće Carski vinogradi i vina manastira Tvrdoš iz BIH.

– Iskustva gostiju i izlagača koji učestvuju na sajmu, potvrda su da smo napravili odličan izbor kada smo se opredijelili da se on tradicionalno održava u Herceg Novom. Pored toga što je grad posjetio značajan broj izlagača, važnost festivala se ogleda u tome što je u velikoj mjeri doprinio animiranju stranih gostiju koju su u tom periodu boravili u Herceg Novom – uvjereni su iz NTC-a.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code