40 GODINA STARE BANJE IGALO

40 GODINA STARE BANJE IGALO

324
0
Podijeli

radnici instituta 40 g1Na inicijativu Sindikata radnika Instituta Dr Simo Milošević danas je u Plavom salonu u starom dijelu organizovano druženje radnika i rukovodećeg kadra povodom 40 godina postojanja “stare banje”. Proslavi je prisustvovalo i nekoliko zaposlenih koji su u Institutu od njegovog osnivanja.
Upravnik I faze Instituta, Nikola Mračević je kazao da je ovo značajan jubilej Instituta, ali jednako i godine koje su zaposleni posvetili predano radeći i stvarajući danas već prepoznatljiv brend u Evropi na polju fizikalne medicine, Institut Dr Simo Milošević.

institut 40 godina“Pozdravljam prije svega one koji proslavljaju oba jubileja, 40 godina postojanja satre banje i 40 godina radnog staža, jer nije mala stvar u istoj godini proslaviti dva jubileja”.
Izvršni direktor Instituta, Zoran Bošnjak zahvalio se zaposlenima na dugogodišnjem predanom radu i vremenu koje su posvetili Institutu.
“Zahvaljujem vam se, ispred kuće u kojoj ste proveli radni vijek, na svemu što ste uradili i nemojte nas zaboraviti. U mjeri u kojoj je to moguće, ja vam stojim na raspolaganju za sve što vam bude trebalo u bilo koje doba dana i noći” – poručio je kratko Bošnjak.
sabovic institutPredsjednik Sindikata Vuko Šabović je naglasio koliko je važno da se Sindikat makar na ovaj način oduži svima koji su proveli toliko godina na jednom radnom mjestu, dijeleći jedni sa drugima i dobre i loše trenutke u životu i na poslu. Često, kaže on, bilo je neslaganja ali su se u Sindikatu svi saglasili kada je Đorđe Nikočević predložio da se ipak skromnom proslavom obilježe ova dva jubileja.
“Kada bi se prisjećali svega, ovo druženje bi potrajalo. Zato ne želim da vas opterećujem dugim govorima, već da vam se u ime Sindikata i svih zaposlenih zahvalim što ste sve ove godine proveli upravo u Institutu i što smo na ovaj dan ovdje da to i obilježimo”.
A šta je radnike Instituta zadržalo 4 decenije na istom mjestu? Ljubav prema poslu, ali i dobar odnos sa kolegama bili su presudni da referent recepcije Branka Radovanović, terapeutkinja Radojka Kriška i Mirjana Arnaut viša fizioterapeutkinja, ostanu stalno Institutu. I onda, pričaju nam, kada je zbog situacije u okruženju, možda bilo vrijeme da se potraži neki bolji posao, sa redovnim primanjima.
branka institut– Pored ljubavi prema poslu i kolegama nijesam mogla da napustim Institut jer kako napustiti firmu od koje živite? – priča nam Branka Radovanović.
Radojka Kriška ističe da voli svoj posao i voli da radi, a i kako je dodala “u Institutu su svi uvijek bili korektni prema meni”.
mira arnautMirjana Arnaut kaže da je u poslu uvijek davala maksimum, jer ljudi to cijene:
“Ja sam do sada izgradila ime kod pacijenata i to mi je velika satisfakcija – dodaje ona.
Baštovan Milan Vujinović priča da je Institut uvijek nudio perspektivu da se ide naprijed i da bude bolje, nada se da Institut čeka bolja budućnost, ali i priznaje:
“Ipak, ranijih godina više smo se družili i vrijeme je tada bilo mnogo bolje za posao i za život”, prisjeća se Vujinović.
Skromna svečanost u starom zdanju Instituta samo je potvrdila da su najbolji resusrs ove zdravstveno-rehabilitacione ustanove kadrovi, kao i da bi dobre kadrove trebalo sačuvati i u predstojećoj privatizaciji Instituta.institut 40 g 2

Picerija i restoran

institut torta 40

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code