41. MUZIČKI FESTIVAL MLADIH CRNE GORE „RASPJEVAO“ HERCEG NOVI – UČENICI NOVSKE...

41. MUZIČKI FESTIVAL MLADIH CRNE GORE „RASPJEVAO“ HERCEG NOVI – UČENICI NOVSKE ŠKOLE OKIĆENI NAGRADAMA

217
0
Podijeli

Kraćim koncertom učenika hercegnovske Muzičke škole proteklog vikenda završen je 41. Muzički festival mladih Crne Gore.

Bila je to najmasovnija smotra mladih muzičara do sada, jer je nastupilo preko 1300 učesnika sa preko 500 učesnika horova. Muzička škola Herceg Novi je poslije 24 godine nastupila sa svojim horom i osvojila srebro sa 93 poena, mada nadali su se i zlatu.
Kako je za Radio Jadran kazala direktorka Muzičke škole Herceg Novi Nada Karadžić, koja je drugu godinu organizator smotre, rezultatima takmičenja su više nego zadovoljni, jer je ova škola osvojila 37 nagrada sa oko 130 učesnika, 2 specijalne nagrada, 5 zlatnih, 10 srebrnih, 10 bronzanih i 10 pohvala. S obzirom da je hercegnovska muzička škola imala mnogo manje učesnika u poređenju sa ostalim broj nagrada je za svaku pohvalu. Muzička škola „Vaso Pavić” iz Podgorice je najbrojnija, pa je osvojila i najviše nagrada. Ustvari, plasmanom su zadovoljne sve Muzičke škole, jer je bilo preko 20 specijalnih lira.
Ovaj festival je pokazao da Crna Gora “posjeduje” izuzetno talentovanu djecu. Muzički festival mladih je bio ujedno i najskuplji festival do sada i koštao oko 20 000 eura. Glavni pokrovitelj je bio „Azmont” Portonovi. I ove godine održan je pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi, Ministarstva prosvjete, Ministarstva kulture.
Karadžićka želi da hercegnovska Muzička škola i sljedeće godine bude domaćin ovog festivala, iako se po pravilima Zajednice muzičkih škola svake godine održava u drugom gradu. Herceg Novi se i ovaj put pokazao kao izuzetan domaćin. Karadžićka smatra ida je postignut izuzetan nivo takmičenja. Kroz Muzičku školu Herceg Novi je “prošlo” preko 2000 ljudi, zajedno sa učesnicima i gostima, a kolektiv Muziče škola je sve fino dočekao i organizovao s obzirom da je festival mladih priređen na četiri lokacije: u sali Muzičke škole, Ruskoj galeriji, crkvi Svetog Jeronima i Galeriji Josip Bepo Benković.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code