48. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia: Dukić, za sada, na 11. mjestu

48. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia: Dukić, za sada, na 11. mjestu

1504
0
Podijeli

Na prestižnoj regati Trofej prinzece Sofije, na Palma de Majorci, od 24. marta do 1.aprila, učestvuje skoro 1000 jedriličara iz 50-tak država, a predstavnik Crne Gore u klasi laser standard je Milivoj Dukić iz JK „Jugole Grakalić“ Herceg Novi. Održane su dvije trke i Dukić je osvojio 6. i 7.mjesto. U ukupnom poretku nalazi se na 11. poziciji. Konkurencija u njegoj klasi su 134 takmičara.

Prošle godine ovo je bila poljednja kvalifikaciona regata za 2 mjesta za Olimpijske igre u Riju za Evropljane, što dovoljno govori o njenom kvalitetu. Pored samog učešća našeg takmičara, zanimljijvo je da je sponzor regate Iberostar Hotel & Resorts.

Picerija i restoran

– Kod nas u Crnoj Gori takvih je privrednih subjekata sve više, ali još nisu prepoznali naš sport kao nezaobilaznog strateškog partnera, što nije neobično za naše domaće investitore, ali jeste za strane. Iberostar Hotel & Resorts je hotelski lanac koji je jedna od vodećih turističkih kompanija u Španiji. Oni smatraju da im partnerstvo sa jedrenjem kao sportom, kao i ovakva sponzorstva i saradnja sa jedriličarskim klubom „Arenal“ iz Palma de Majorke, značajno pomažu da povećaju kvalitet turizma i turističke ponude i da im je ovo najbolji način da promovišu sebe kao vrhunsku sportsku, nautičku i turističku destinaciju – navode iz Jedrilačarskog saveza Crne Gore.

Generalni direktor Iberostar-a, Ferran Muniesa i izvršni direktor za Evropu, Bliski Istok i Afriku – Aurelio Vaskuez, produžili su ugovor o sponzorstvu ove regate na još 3 godine,  do 2020. Već najavljuju pravi spektakl za jubilarnu 50-tu regatu 2019. godine.

Na jedru Milivoja Dukića nalazi se i dalje logo Turističke organizacije Herceg Novi, koja je u njegovoj prijavi za učešće na regati prijavljena kao njegov sponzor, što je izazvalo simpatije kod domaćina, ali i interesovanje ostalih učesnika ove regate o državi i gradu iz koje dolazi Milivoj Dukić, kao i uslovima za jedrenje kod nas.

Ove godine na regati biće isprobano niz novina koje će se analizirati, a najviše pažnje biće  posvećeno tome da finalna jedrenja budu što atraktivnija i bliža za publiku. Pored olimpijskih, učestvovaće i niz drugih atraktivnih klasa, koje žele da se promovišu sa ciljem da postanu olimpijske, a biće dosta takmičenja i u krstaškom jedrenju.

Palma de Majorka je poznata destinacija za jedriličare koji dolaze da timski treniraju. Cijene smještaja i hrane su pristupačne, jedino je veliki izazov prebaciti opremu, ali i to se rješava ukoliko postoji saradnja između timova.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code