6. “Memorijal Obrad Manojlović” u Igalu

6. “Memorijal Obrad Manojlović” u Igalu

3
Podijeli

Povodom Dana opštine 28. oktobra, u nedjelju će biti održan Šahovski turnir 6. “Memorijal Obrad Manojlović”, u organizaciji šahovskog kluba Herceg Novi i porodice Manojlović, a pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi. Tuirnir počinje  u 10 časova u Institutu dr Simo Milošević u Igalu.

– Šahisti Herceg Novog tradicionalno obilježavaju prigodnim šahovskim turnirom 28 oktobar, Dan kada su 1944. godine jedinice X Hercegovačke brigade oslobodile grad od njemačkog okupatora. Od 2010. godine ovaj turnir se igra pod imenom “Memorijal Obrada Manojlovića”, kao uspomena na legendu šaha, ne samo Herceg Novog, već i šire. On je preko 60 godina kao igrač, organizator i sudija bio neponovljiv misionar u popularisanju najumnije drevne igre, a bio je  jedan  od najmlađih boraca Bokeške brigade – podsjećaju organizatori.

Picerija i restoran

Turnir je pozivni, a pozvani su prijatelji ŠK Herceg Novi i porodice Manojlović. Posebno su dobrodolšli članovi prijateljskih klubova iz okruženja po 4 predstavnika: ŠK Mimoza, ŠK Kotor, ŠK Trebinje, ŠK Bileća, ŠK Gacko i svih klubova Nikšića.

Sistem takmičenja je brzopotezni turnir, koji će se igrati na 9 kola, po 5 minuta po igraču. Sudija je Veselin Bašlić, IA.

Na turniru će učestvovati i članovi ŠK Herceg Novi 1949: Branko Pejović, Goran Tomić, Mašan Bubanja, Miomir Savić, Miodrag Ćeranić, Miloš Bubanja, Vukoman Cerović, Danilo Tomić, Milutin Perisić i Radonja Golubović, koje u novembru očekuje takmičenje u Drugoj ligi Crne Gore, gdje će se boriti za plasman u Prvu ligu.

3 Komentari

  1. Pok Obrad je bio jedan od najboljih i najinteligentnijih ljudi HN svih vremena.Uzivao sam dok sam bio dijete i momak u svakodnevnom razgovoru sa njim.

Ostavite komentar

*

code