63 PROGRAMA OVOGODIŠNJEG GRAD TEATRA BUDVA

63 PROGRAMA OVOGODIŠNJEG GRAD TEATRA BUDVA

99
0
Podijeli

Predstavom „Razbijeni krčag” Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u režiji Igora Vukla Torbice i pod sloganom Vilijema Šekspira “Ko je ovdje toliko varvarin da ne želi biti Rimljanin”, sjutra veče počinje 29. Grad Teatar Budva.

U predstavi igraju Nebojša Glogovac, Svetozar Cvetković, Vladica Milosavljević, Ljubomir Bandović, Marko Baćović, Jovana Gavrilović, Marko Janketić i Lazar Đukić.
Grad teatar finansira se iz opštinskog budžeta, za šta će biti izdvojeno 450.000 eura. Ovogodišnji festival trajaće do 11. avgusta, a publika će na scenama Budve moći da prati 63 programa.
Jedan od najvećih hispanoameričkih pisaca, nobelovac Mario Vargas Ljosa, otvoriće sjutra Sajam knjiga koji se održava u okviru ove manifestacije.
Narednih dana na scenama u Budvi i Svetom Stefanu biće izvedene i predstave po dramama klasika. Tu su Čehovljeve “Tri sestre” u režiji crnogorskih reditelja Ane Vukotić i Slobodana Milatovića, Šekspirov “Julije Cezar” reditelja Kokana Mladenovića , “Prokleta avlija” Ive Andrića u režiji Nebojše Bradića.
Tu je i “Urnebesna tragedija” Dušana Kovačevića u režiji Veljka Mićunovića i izvođenju CNP, “Mrešćenje šarana” Aleksandra Popovića, u režiji Egona Savina, Narodnog pozorišta RS iz Banjaluke… Gostovaće i “Azbučni rat” Iva Svetine u režiji Barbare Novaković Kolenc i izvođenju slovenačkog Kranjskog pozorišta i Muzeuma iz Ljubljane, “Životinjska farma” Džordža Orvela, u režiji Dina Mustafića i izvođenju Sarajevskog ratnog teatra (SARTR), “Radni naslov Antigona” Zagrebačkog kazališta mladih u režiji Renata Karola Gatika.
Na Trgu pjesnika u staroj Budvi gostovaće Maja Đurić, Drago Jančar, Rambo Amadeus, Jasmina Ahmetagić, Ana Ristović, dr Svetozar Savić, Vladimir Kecmanović i Dejan Stoiljković, Vedrana Rudan, Miroslav Jovanović Timotijev, Arsen Dedić…
U likovnom programu, pored Kazumase, predstaviće se Aleksandar Rafailović, Džo En Lenevil, Željko Momirov, Sreten Milatović, Milutin Obradović… U muzičkom programu najavljena su gostovanja Lajka Feliksa, Bisere Veletanlić i Zafira Hadžimanova, Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića…

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code