Ministar Bogdanović kod istaknutog crnogorskog umjetnika Voja Stanića na Škveru

Ministar Bogdanović kod istaknutog crnogorskog umjetnika Voja Stanića na Škveru

1
Podijeli

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović posjetio je u Herceg Novom istaknutog crnogorskog slikara i vajara Voja Stanića, koji je nedavno proslavio 94.rođendan.

Bogdanović je istakao da ima posebnu čast i zadovoljstvo da razgovara sa umjetnikom koji je ostavio neizbrisiv trag u istoriji crnogorske, evropske ali i svjetske likovne umjetnosti.

Picerija i restoran

Crnogorska publika sa velikim zadovoljstvom ponovo vidjela izložbu slika posebnog umjetnika kakav je Vojo Stanić , čiji  je organiuzator bilo Ministarstvo kulture, podsjetio je Bogdanović.

– Veliki uspjeh, djela nemjerljivog kvaliteta i brojne izložbe koje je tokom dugog stvaralačkog vijeka Stanić imao ne smiju biti zaboravljeni – dodao je on.

Stanićev izuzetni umjetnički uspjeh prevashodno se ogleda u broju i karakteru izložbi koje do sada kao autor imao. Samo neke od njih su predstavljanje Crne Gore na 47. Venecijanskom bijenalu 1997. godine, brojne samostalne izložbe u Crnoj Gori, ali i širom svijeta (Bolcana, Berlin, Oslo, Rim, Njujork, Moskva). U Umjetničkom muzeju Crne Gore na Cetinju, njegove slike su dio stalne postavke. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada za svoj slikarski rad, koji nadilazi okvire evropskog kontinenta.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code