70 DRŽAVNIH I LOKALNIH JAVNIH FUNKCIONERA PRED KOMISIJOM ZA SPRJEČAVANJE SUKOBA INTERESA

70 DRŽAVNIH I LOKALNIH JAVNIH FUNKCIONERA PRED KOMISIJOM ZA SPRJEČAVANJE SUKOBA INTERESA

102
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Komisija za sprječavanje sukoba interesa Crne Gore održaće u petak, 5. juna, sjednicu na kojoj će razmatrati 70 predmeta za državne i lokalne javne funkcionere.

Zbog konflikta interesa donjeće odluke da krše Zakon: 4 javna funkcionera zbog nespojivosti funkcija i to 3 iz Herceg Novog i 1 iz Tivta, zatim 3 javna funkcionera zbog članstva u više upravnih odbora (1 iz Kotora, 1 iz Tivta i 1 iz Podgorice) i za jednog, jer je odbornik i izvršni direktor privatnog preduzeća.
Iz Komisije Radio Jadran nije mogao dobiti imena troje javnih funkcionera, o kojima će biti riječi dok se sjednica ne zaključi, ali je ipak nagovješteno da se radi o nespojivosti funkcije vd direktora i odbornika „bez obzira na to što je u međuvremenu došlo do promjene.
Komsija će razmatrati i zahtjev za razrješenje, suspendovanje ili izricanje disciplinske mjere jednog javnog funkcionera, a donijeće i mišljenja po zahtjevima za tri javna funkcionera i odlučiti po zahtjevima za preispitivanje prvostepenih odluka za tri javna funkcionera.
Razmatraće 13 predmeta za javne funkcionere koji nisu u svom izvještaju o prihodima i imovini za 2014. godinu saopštili tačno stanje, kao i za 10 javnih funkcionera kojima je osjetno povećana imovina u odnosu na 2013. godinu.
I pored više upozorenja da dostave svoje imovno stanje, to veći dio notara i jedan broj izvršitelja nije uradio, zbog čega će se donijeti odluke i pokrenuti prekršajni postupci za jedan broj ovih funkcionera.
Inače, upoređivanjem imovinskog stanja sa umreženim institucijama, (PORESKOM UPRAVOM, UPRAVOM ZA NEKRETNINE, UPRAVOM ZA JAVNE NABAVKE, MINISTARSTVOM UNUTRAŠNJIH POSLOVA I KOMISIJOM ZA HARTIJE OD VRIJEDNOSTI ) konstatovano je da je za prvih 5 mjeseci 2015. godine u Herceg Novom 5 lokalnih funkcionera podnijelo netačne podatke. Za troje funkcionera podaci nisu bili tačni kad je riječ o nepokretnoj imovini, a za preostala dva o pokretnoj imovini i akcijama.
Za 35 hercegnovskih javnih funkcionera podaci su bili tačni.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code