70 hiljada eura za projekte nevladnih organizacija u Herceg Novom

70 hiljada eura za projekte nevladnih organizacija u Herceg Novom

6
Podijeli

Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama Opštine Herceg Novi donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata za 2018. godinu, kojom je za finansiranje aktivnosti hercegnovskih nevladinih organizacija opredijeljeno 70.000 eura, saopšteno je iz lokalne uprave.

Komisiju čine, predsjednik, Darko Klasić i članovi, dr Tamar Vujović, Ana Zambelić Pištalo, Igor Svilanović, Jovan Mijović, Danijela Đonović i Milena Brajković.

Picerija i restoran

Komisija je ocijenila projekte, planove i programe rada, te na osnovu toga odlučila da sredstva rasporedi na projekte 45 nevladinih organizacija koje su se javile na Konkurs i podnijele urednu dokumentaciju.

Trajanje planova i programa rada, kao i projekata kojima su aplicirale nevladine organizacije je jedna kalendarska godina.

Tekst Odluke, sa iznosima dodijeljenih sredstava za realizaciju svakog od projekata nalazi se na sajtu Opštine na linku.

Odluka o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata za 2018. godinu donijeta je na osnovu Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama (“Službeni list CG – opštinski propisi”, br. 001/16 i 012/17), a nakon raspisanog Javnog konkursa za raspodjelu sredstava iz Budžeta Opštine Herceg Novi opredijeljenih nevladinim organizacijama u 2018. godini.

Odlukom o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama Opštine Herceg Novi predviđeno je da se sredstva budžeta u iznosu od najmanje 1% tekućeg budžeta Opštine, dodjeljuju nevladinim organizacijama, koje su registrovane u Crnoj Gori, sa sjedištem u opštini Herceg Novi. Budžetom Opštine Herceg Novi, za 2018 godinu, predviđen je iznos od 70.000 €, za realizaciju projekata nevladinih organizacija.

Najveći iznos, u visini od 7.500 eura opredijeljen je za NVO Omladinski centar, za organizaciju XII Međunarodnog dječijeg karnevala. Traženi iznos bio je 7.545. Najniži iznos, u visini od 440 eura, opredijeljen je NVO Moć prirode pčelarstvo Radman, koja je za manifestaciju Darovi priprode tražila 6.171,28 eura.

6 Komentari

Ostavite komentar

*

code