75 godina od pogibije heroja i prvoboraca NOR-a

75 godina od pogibije heroja i prvoboraca NOR-a

12
Podijeli

Udruženje boraca NOR-a i antifašista Herceg-Novog , Tivta i Kotora u nedjelju 21. januara obilježiće 75 godina od pogibije narodnih heroja Nikole Đurkovića, Sava Ilića i prvoboraca NOR-a, Daša Pavičića i Stjepana Šarenca. Njih su strijeljali italijanski okupator i domaći izdajnici.

U 11 časova biće položeni vijenci na spomen obilježje na Podima, evocirana sjećanja na ratne događaje i okolnosti stradanja rodoljuba. Pola sata kasnije predstavnici Opštine i Saveza Udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore će položiti vijence i odati poštu palim borcima na Savini.

Picerija i restoran

Povodom 75 godina od pogibije narodnih heroja Nikole Đurkovića i Sava Ilića i prvoboraca Stjepa Šarenca i Daša Pavičića, delegacija SUBNOR-a 1941-1945 položiće vijence na Podima i na Savini, u nedjelju 21. januara u 9, odnosno u 10 sati.

12 Komentari

 1. Anonymouse, ti “jadnici” koje su “Talijani obukli i naoruzali” mora da su bili iz “Dobrote” pa nijesu znali sto cine. Jos malo, pa ce neko “utvrditi” da su kolo igrali preobuceni partizani.

 2. molim vas da ovo ne shvatite kao politički komentar već činjenicu . 19.01.2016 i 20.01.2017 radio jadran je objavio tekstove slične sadržine samo je tada navedeno da su poginuli u borbi protiv 100 okupatorskih vojnika 50 četnika i 150 nacionalista antikomunista od te velike borbe ove godine ne osta ništa već napisaste da su strijeljani . Drugi put dragi novinari pročitajte bar ono što ste vi isti pisali

 3. @djole
  I preko 20 narodnih heroja majstore. Ne radi se o tome je li Njunjo iz Dalmacije nego ko mu diže spomenik.Vjerovatno neko iz Nikšića.
  Treba svakako,da se navika špijavanja ne zaboravi.

  11
  5
 4. Na Cetinju su se okupatori 1941 osjecali kao kod kuce.Takav osjecaj ih je pratio sve do 1944 kad je Cetinje oslobodjeno.A pok. Karuzic ako na njega mislis je porijeklom iz Dalmacije.Nije novljanin.Danas svakako u Novom ima dosta spijuna i zna se za koga rade.Ne rade za opoziciju sigurno.Vecinom su dosli u Novi poslije 1945-e.

  17
  3
 5. @ djole
  U Novome dan danas ima najvise spijuna u Evropi. Mozes misliti za vrijeme rata. Navika od vjekovnih okupatora. Moralo se?Jedan ima u centru i spomenik.

  12
  5
 6. Umjesto slike “Bezmetkovic” (svaka cast pok. Luki Tomanovicu) trebali ste dati sliku pjace dje cetnici igraju oko tijela ubijenih partizana.

  14
  10
  • Nacionalisti-antikomunisti, regrutovani po Novom i okolnim selima! Italijani ih najeli, obukli u svoje uniforme i dali im puske!
   A bilo bi i zanimljivo u tom kolu prepoznati ciji su to tate, djedovi i pradjedovi!!!

   10
 7. ali je bilo domacih izdajnika.ne mi smo nebeski narod .U Albaniju su zlatom.placali spijune a u CG su morali uvesti jedan neradni dan ( cetvrtak) jer nisu mogli primiti tastera koliko ih je bilo.toliko o nasem.patriotizmu i rodoljublju cast izuzecima i slava im i hvala .Politicka scena u Cg najbolje odslikava nas ponos i cast mijenjajuci stranscke kosulje zarad mrvicu vlasti ili privilegija .

  18
  2

Ostavite komentar

*

code