A SAD DA VIDIMO ŠTO JE „FEŠTA NA SKALAMA“

A SAD DA VIDIMO ŠTO JE „FEŠTA NA SKALAMA“

299
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Novljane i furešte naredna dva dana očekuje prva “Fešta na skalama” – manifestacija koja će obuhvatiti nekoliko segmenata, a biće upriličena na skalinima “28. oktobra” (od Sat kule do pizzerije („Touch”).

Septembar u Herceg Novom time je obogaćen još jednom u nizu manifestacija, ovoga puta u organizaciji NVO Ruke, a pod pokroviteljstvom TO Herceg Novi.
U dvodnevnom programu planirana je degustacija smokava, proizvoda od smokava i domaćeg sira, izložba rukotvorina, umjetnost na otvorenom, zabavno muzički dio, ali i kreativne radionice, najavila je u razgovoru za Radio Jadran, predsjednica NVO Ruke, Milina Kovačević:
“Cilj manifestacije je da poboljša turističku ponudu grada na kraju ove sezone, ali i u godinama koje dolaze. Ona je zapravo odgovor na konkurs TO raspisan u julu za manifestacije od značaja za promociju grada u julu, avgustu i sptembru, pa smo na taj konkurs odgovorili ovom manifestacijom pod referencom za “Malu feštu od narandže” koju smo uspješno organizovali u okviru “Praznika Mimoze”, kazala nam je Kovačevićka.
Kad je riječ o gastronomskom aspektu, posjetiocima će biti ponuđeni proizvodi od domaćeg sira i smokava, uz neizbježnu lozovaču. U ponudi rukotvorina biće proizvodi hercegnovskih kreativaca, čija je odlika ručno rađeno, prirodno i originalno – sapuni, nakit, kreme, slikano staklo i svila, oslikano kamenje i teglice za džem i slatko kao i neizostavni dekupaž:
“Prodavaće se suvenirski džemovi i slatkog od smokava i manjih količina sira, kao i nekih suvenira. Prodaja je suvenirskog tipa jer manifestacija nije komercijalna, već promotivna. Osim promocije domaće kulture smokve i sira, promovišemo umjetnike onima koji ne zalaze često u galerije”, poručila je Kovačevićka.
Programi će tokom 12. septembra biti organizovani u dva termina – jutarnjem od 9-12 h, i u večernjem od 19-24 h. Narednog dana od 10-13 h planirane su kreativne radionice.
U muzičkom dijelu programa nastupiće klapa Castel Nuovo i grupa “Noge u more” koja će predstaviti pjesmu “Smokva”. Pored njih učestvuju i Mažoret klub Lily, KUD Sloga, KUD Igalo i KUD Ilija Kišić.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code