“Adam i Eva” na Purgatorijama

“Adam i Eva” na Purgatorijama

472
0
Podijeli

adam i eva premijera 180316 1Predstava “Adam i Eva”, biće izvedena večeras u ljetnjikovcu Buća u Tivtu u okviru Festivala mediteranskog teatra Purgatorije. Početak predstave najavljen je za 21 h.

Predstava je produkcijski prvijenac JUK Herceg Fest, a premijerno je izvedena 17. marta u Dvorani Park. „Adama i Evu“, po adaptiranom tekstu Miroslava Krleže, režirao je  Slobodan Milatović. Čitav projekat inicirali su mladi hercegnovski glumci, Miloš Pejović, koji igra više likova, pored njega Danilo Babović u ulozi Adama, dok Evu igra Bojana Malinovska.

Picerija i restoran

Tema Krležinog komada koji je objavljen 1922, a teatarski uobličen 1925, su muško-ženski odnosi, koji izazivaju patnju, pri čemu nema nikakve razlike između najviših i najnižih nivoa između Adama i Eve u rajskom vrtu i nekog anonimnog para u hotelskoj sobi.

Scenski pokret potpisuje Ferid Karajica, kostimografiju Lina Leković, scenografiju Slobodan Milatović, dizajn svjetla Mili Malović, tehniku Miroslav Bisenić i Miloš Zečević, a organizator je Nikola Koprivica.

Već 6. jula ova predstava biće u zvaničnoj konkurenciji internacionalnog festivala “Glumac Evrope” u Prespi, Republika Makedonija.

Odmah na jesen nastavlja se festivalski put ovog projekta, jer učestvovaće  na festivalu “Nova energija” u Albaniji (Elbasan, Tirana). Osim toga, kandidovana je i za veliki svjetski festival pozorišta u Monpeljeu u Francuskoj.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code