“Adam i Eva” večeras u okviru HAPS-a

“Adam i Eva” večeras u okviru HAPS-a

599
0
Podijeli

adam i eva premijera 180316 1Pretposljednja predstava ovogodišnjeg izdanja HAPS-a „Adam i Eva“ biće odigrana večeras na sceni Dvorane Park, u 20:30h. Predstava je prvjenac pozorišne produkcije krovne institucije kulture Herceg Novog, JUK Herceg Festa, prvi put prikazana 17. marta na istom mjestu. Autor teksta je pozorišna ikona 20. vijeka, Miroslav Krleža, a reditelj Slobodan Milatović. Sjajnu glumačku postavu čine talentovani novski glumci Bojana Malinovksa, Miloš Pejović i Danilo Babović, dok je za muzičke elemente komada zadužen saksofonista Srđan Đorđević.

Adaptacija teksta je donekle drastična, (ako se uzme u obzir da u originalu ima 10 likova, a u adaptiranom tekstu 3) ali dosljedna temi, ideji i pitanjima koja postavlja Krleža. Naime, kako je sukob između Adama i Eve ono što je najbitnije, nije bilo teško odrediti se za takvu vrstu rediteljsko – dramaturškog poteza.

Tema su muško – ženski odnosi, koji izazivaju patnju, kako se u njima ništa ne mijenja i kako se na tom vrćenju u krug i sam svijet zasniva, pri čemu nema nikakve razlike između najviših i najnižih nivoa: između Adama i Eve u rajskom vrtu i nekog anonimnog para u hotelskoj sobi.

Picerija i restoran

Scenski pokret potpisuje Ferid Karajica, kostimografiju Lina Leković, scenografiju Slobodan Milatović, dizajn svjetla Mili Malović, tehniku Miroslav Bisenić i Miloš Zečević, a organizator je Nikola Koprivica.

Predstava počinje u 20:30h, ulaznice koštaju 5 eura, a mogu se kupiti na blagajni Dvorane Park od 18 do 20 časova.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code