Adaptirana škola na Savini, počele pripreme za gradnju škole u Igalu i...

Adaptirana škola na Savini, počele pripreme za gradnju škole u Igalu i sanaciju škole na Srbini

3921
11
Podijeli

Adaptacija OŠ „Milan Vuković“ na Savini u Herceg Novom je  završena, objavila je Direkcija javnih radova. Obavljena je zamjena dotrajalih fasadnih otvora i rasvjetnih tijela u hodnicima i učionicama, adaptacija sanitarnih prostorija i izrada nove sanitarne prostorije za potrebe lica smanjene pokretljivosti. Takođe je adaptirana i opremljena  sala za muzičko obrazovanje sa zamjenom krovnog pokrivača. Radove je izvodilo preduzeće IGP „Fidija“ iz Podgorice, a vrijednost posla  iznosi 288.792 €.

Inače, predstavnici Direkcije javnih radova Crne Gore, na čelu sa direktorom Milanom Martinovićem, sastali su se danas u Opštini Herceg Novi sa potpredsjednikom Opštine Draganom Jankovićem i njegovim saradnicima. Sastanku su prisustvovali i poslanici u Skupštini Crne Gore iz Herceg Novog, Petar Porobić i Maja Bakrač.

Picerija i restoran

Pored završetka rekonstrukcije Osnovne škole „Milan Vuković“ razgovarano je i o neophodnim pripremama za gradnju osnovne škole u Igalu. Predstavnici Opštine izrazili su zadovoljstvo zbog završenog posla u školi na Savini, jer je i svečana sala ove škole poslije 30 godina u funkciji. Takođe su zadovoljni odnosom državnih organa prema potrebama Herceg Novog.

Iz Direkcije javnih radova su informisali i o neophodnim radovima na sanaciji terena kako bi otpočela realizacija projekta izgradnje novog, na mjestu starog vrtića na Savini. Osim toga intenziviraju aktivnosti kako bi što prije počela sanacija zadužbine Bošković – Đurović – Laketić, odnosno stare škole u Srbini.

Posebna tema razgovora bila je potreba uključivanja Direkcije i svih državnih i opštinskih subjekata u neophodnu hitnu sanaciju tvđave Kanli Kula. Još jednom je potvrđena opredjeljenost Direkcije javnih radova i nadležnih Ministarstava u Vladi Crne Gore rješavanju aktuelnih, a višedecenijskih potreba Herceg Novog – saopšteno je nakon sastanka.

11 Komentari

  1. “Ludi” upravo to je izgleda pravo pitanje na koje niko nece da da tacan odgovor, sta pripreme podrazumjevaju, koliko mogu da traju, jer sva prica u poslednjih nekoliko sedmica je klasicna navlakusa za citaoce naslova.

    13

Ostavite komentar

*

code