ADVOKAT SAVJETUJE STEČAJCE IZ BIJELE DA NE POČINJU RABOTU BEZ GARANCIJA VLADE

ADVOKAT SAVJETUJE STEČAJCE IZ BIJELE DA NE POČINJU RABOTU BEZ GARANCIJA VLADE

100
0
Podijeli

Dok čekaju poziv za novu “rundu pregovora” u Ministarstvu pomorstva i saobraćaja, u Sindikatu Jadranskog brodogradilišta Bijela u stečaju ostaju odlučni da ne počinju sa radom dok od Vlade ne dobiju pismene garancije da će im otpremnine biti isplaćene po kolektivnom ugovoru, a ne po socijalnom programu.

To je i zakljućak današnjeg sastanaka bivših radnika sa advokatom, Aleksandrom Kovačevićem.
Iako predsjednik Sindikata, Mladen Krivokapić ponavlja da je određeni napredak napravljen u pregovorima sa predstavnicima resornog Ministarstva krajem prošle sedmice, radnici su i dalje saglasni da dok ne dobiju pismene garancije Vlade Crne Gore ne počinju sa radom, kaže nam Krivokapić.
On kaže i da ih je advokat savjetovao da budu istrajni u zahtjevima i da će tako i postupiti.
– Sada čekamo i zvaničan poziv iz resornog Ministarstva za novim pregovorima, pojasnio je naš sagovornik i dodao da je njihov advokat podnio krivične prijave protiv bivšeg rukovodstva kompanije, koje ih je, kako kaže Krivokapić, dovelo do stečaja.
Narednih dana stečajci iz Bijele, koji se i dale okupljaju pred kapijom kompanije, nastojaće da dobiju podršku Opštine Herceg Novi za pribavljanje knjiga za školu njihovoj djeci.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code