Agencija za izgradnju nastavlja sa uređenjem fasada

Agencija za izgradnju nastavlja sa uređenjem fasada

8
Podijeli

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog nastavlja akciju uređenja fasada, koja je vršena s uspjehom posljednjih nekoliko godina u dogvoru sa Skupštinama stanara.

Do kraja godine predviđeno je uređenje fasada četiri stambene zgrade u ulicama: Jovana Vavića Butorova br. 29-33 u Igalu, Nikole Ljubibratića br. 42 – Topla II, Mića Vavića br. 7- Topla I i Mića Vavića br. 14 – Topla I.

Picerija i restoran

Za obnavljanje fasada ovih stambenih zgrada Opština Herceg Novi je izdvojila 12.000 eura, a ostatak plaćaju oni čiji se objekat obnavlja.

Takođe, Agencija za izgradnju i razvoj planira uređenje uličnog fronta u Njegoševoj ulici od dvorane „Park“ do Gradske kafane. U prvoj fazi su obuhvaćene fasade tri poslovno-stambena objekta i to: Njegoševa 66 (kuća Đura Jankovića), Njegoševa 64 (iznad butika ”Paradiso”) i Njegoševa 62 (butici ”Pinokio”, ”Pingvin”).
Imajući u vidu da se ovi objekti nalaze u zapadnom dijelu podgrađa Starog grada, iz Agencije su zatražili od Uprave za zaštitu kulturnih dobara stručnu pomoć i smjernice oko neophodnih poslova na dotjerivanju oronulih fasada.

8 Komentari

 1. SREDITE FASADU PLATOA NA BELAVISTI. PROSAO JE TRG OD CIRILICE,A PRIVATNA FASADA IZBUSENA ZA VIDEO BIM I NARAVNO ZELJEZNA KONSTRUKCIJA OSTALA. CRKVA NEMA NAMJERU DA VRATI U PRVOBITNO STANJE. JOS I OLJUSTENI MURAL BOCA VUJOVICA- PRAVA ATRAKCIJA ZA TURISTE KOJIH JE BELAVISTA PUNA

  8
  2
 2. Pa, to je divna vijest! Ovaj sarenis od tendi da ne bude remetio izgled, posle uradjenog posla? Sta sa spoljnim jedinicama klima, Uprava za zastitu kulturnih dobara planira?

  18
  2
 3. Bravo vidi se da nova vlast uveliko sredjuje nas grad na svim nivoima, ko hoce to da primijeti a ovi sto ne vide nazalost tesko im ko moze pomoc.

  17
  16

Ostavite komentar

*

code