“Ajkule” na kratkom predahu u Herceg Novom, uoči Mediteranskih igara

“Ajkule” na kratkom predahu u Herceg Novom, uoči Mediteranskih igara

2
Podijeli

Vaterpolo repreznetacija Crne Gore ponovo je donijela radost cijeloj naciji, na završnici Svjetske lige u Mađarskoj, gdje je osvojila zlato. Ovaj uspjeh umnogome uvećava činjenica da je domaćin u dva navrata pokoren, najprije u drugom kolu u grupi 12:9, a zatim i u finalu nakon peteraca 13:11.

Nakon turnira u Mađarskoj, naša selekcija je u Herceg Novom, gdje obavlja posljednje treninge prije odlaska na Mediteranske igre u španski grad Taragonu.

Picerija i restoran

Seleketor “Ajkula” Vladimir Gojković kaže za Radio Jadran da je osvajanje prvog mjesta na Svjetskoj ligi veliki uspjeh za našu reprezentaciju.

– Uvijek je teško osvojiti prvo mjesto. Bilo je lijepo što smo u finalu pobijedili Mađarsku, ali cijeli turnir je bio jako težak. Igralo se dan za danom, bez pauze i bilo je fizički naporno. Dizali smo se iz utakmice u utakmicu, imali smo dobru atmosferu, koju uvijek donose pobjede. Kad se osvoji prvo mjesto, teško je biti nezadovoljan – ističe on.

U taboru “Ajkula” više su nego zadovoljni postignutim rezultatom, jer se u Mađarskoj i očekivao uspjeh, tvrdi Gojković.

Na redu su Mediterasnke igre, na koje će selektor povesti izmijenjen sastav, jer su pojedini igrači bolesni, a neki su zaslužili i odmor.

– Jedan dio igrača će da se odmori, jedan dio je ovdje radio, oni će probati da iznesu najveći teret. Svakako bismo željeli da zadržimo ovaj nivo igre, odnosno da igramo na visokom nivou, da igračima koji su ovdje radili podignemo formu i da nakon toga, kad se skupimo, izaberemo najbolje za Evropsko prvnestvo – objašnjava Gojković.

Ambicija je borba za medalju, što znači jedno od prva dva mjesta u grupi u kojoj je favorit selekcija Srbije. Pored njih protivnici u grupi su selekcije Francuske i Portugala. U drugoj grupi su Italija, Španija, Turska i Grčka.

Vaterpeolo reprezentacija Crne Gore putuje u Španiju sjutra, ali tek nakon jutarnjeg treninga.

2 Komentari

  1. Je li vam cestitao Katic? Onako ljudski i s postovanjem? Bar jednu recenicu da je uputio? Ne mora u kovertu nista …E tuzni grade sa ovakvim celnicima i vlascu!

    13
    2
  2. Sve čestitke momcima, treneru kao i cijeloj ekipi reprezentacuje na pobjedi Nadamo se i u želji živimo za još veća dostignuća.SREĆNO.

    11
    1

Ostavite komentar

*

code