Ajkule: Odbrana ključ pobjede, ništa još nije gotovo!

Ajkule: Odbrana ključ pobjede, ništa još nije gotovo!

747
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

vaterpolo reprezentacija bg2016 4Nakon sjajne pobjede nad jednom od najjačih reprezentacija na planeti, ekipom Mađarske, naši reprezentativci i stručni štab osvrnuli su se na tok meča.
Nikola Janović smatra da je ovo još jedan istorijski uspjeh:
„Sve čestitke. Cilj smo ispunili samim prolaskom u polufinale. Nevjerovatno je odigrati ovakve dvije utakmice u četiri dana. Zahvalio bih se armiji naših navijača, i onima koji su bili ovdje i onima pored malih ekrana. Pokazali smo veliki inat, osvetili smo im se za Barselonu. Tada smo nezasluženo izgubili, nosili smo to u sebi. Znali smo da ne smijemo da pregorimo u toj želji. Pokazali smo kakav potencijal ova ekipa još uvijek ima. Odlična odbrana, to je ono što nas krasi. Nema što, idemo rasterećeno u finale. Očekujem pravi spektakl u finalu. Nema priče, oni su favorite, igraju pred domaćom publikom. Mi smo pokazali da možemo, biće zanimljivo. Pozdravljam sve u Crnoj Gori, idemo u finale’’.

Miloš Šćepanović kaže da je ova pobjeda jako važna stvar za samopouzdanje:
‘’Ogroman uspjeh. Nijesmo svjesni koliko je ovo bitno. Igraćemo finale u fantastičnom ambijentu, jedina smo ekipa koja može da se suprostavi ovako moćnoj Srbiji. Daćemo maksimum i ono najbolje od nas za kraj. Probaćemo da osvojimo zašto da ne. Što se tiče meča, svi su bili sjajni, ne bih nikoga izdvojio. U svakom segment igre plijenimo agresivnošću, borbenošću. Ima grešaka, ali se one na kraju i ne vide. Igramo kao tim, imamo fantastičnu energiju. Da u tom duhu odigramo i finale“.

Picerija i restoran

Vjekoslav Pasković se nada da će Olimpijske igre biti kruna ove generacije.
”Obezbijedili smo olimpijsku vizu. Jedna jako teška utakmica, igra živaca. Od početka smo kontrolisali meč, koncentracija nam nije padala do kraja. Zasluženo smo u finalu. Ulazimo u finale bez ikakvog pritiska. Da uživamo zajedno sa ovom divnom podrškom koju smo večeras imali.”

Darko Brguljan poručuje da nije još sve gotovo:
„Čeka nas finale, nijesmo došli do njega da ga izgubimo. Daćemo sve od sebe u tom meču. Šanse su pola-pola kada igramo sa Srbijom. Odlična utakmica, velika pobjeda. Rasterećeni smo kada je u pitanju olimpijska viza. Cijeli turnir smo igrali dobro, nema razloga da tako ne bude i u finalu. Nijesu nepobjedivi. Mi smo jedini pokazali da se sa njima može igrati. Cilj još nije ispunjen“.
Selektor Vladimir Gojković nakon pobjede nad Mađarskom i plasmana u finale EP smatra da je odbrana bila ključ pobjede:
„Prva stvar koju smo htjeli je olimpijska viza. Zato je ovaj meč bio finale prije finala. Odbrana je bila ključ pobjede, pogotovo u početku. U napadu smo imali malih problema. Odbrana je odradila taj glavni dio posla, i taj nivo odbrane je održan do kraja utakmice. Imamo teškog protivnika, najtežeg mogućeg u finalu. Pokazali su najviše. Ali, to je jedna utakmica, ne sumnjam da će svi naši igrači dati maksimum od sebe kao što su dali u posljednja dva meča“ – smatra Gojković.
Direktor VPSCG Petar Porobić kaže da su ispinjena dva cilja:
„Savladali smo Mađare, prošli u finale, dakle glavno je obezbjeđeno a to je plasma na Olimpijske igre. Sa jednom utakmicom dva pogotka, više smo nego zadovoljni. Ovo je pokazalo koliku snagu ima ova ekipa. To se vidjelo protiv Italije, važno je das mo sačuvali taj duh. Ovo je pobjeda ekipe, karaktera, volje i velike motivacije“.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code