“Ajkule” počele pripreme za Evropsko prvenstvo

“Ajkule” počele pripreme za Evropsko prvenstvo

441
0
Podijeli

images_slike_sport_crnogorska_reprezentacija_5Vaterpolo reprezentacija Crne Gore danas je u Budvi zvanično počela pripreme za Evropsko prvenstvo u Beogradu od 10. do 23. januara 2016. godine.
Nakon jutarnjeg treninga u teretani, vaterpolisti su radili na bazenu „Dragan Trifunović’’, a prvom okupljanju prisustvovali su Darko Brguljan, Filip Klikovac, Luka Sekulić, Zdravko Radić, Jovan Sarić, Nikola Murišić, Janko Krivokapić, Danilo Adžić, Dejan Lazović, Bogdan Đurđić, Blažo Mitrović, Aleksandar Ivović i Antonio Petrović. Trening su vodili pomoćnici Nenad Vukanić i Mladen Klikovac.
Trener nacionalnog tima, Vladimir Gojković kazao je da zbog obaveza velikog broja igrača u evropskim kupovima nijesu bili u mogućnosti da ranije počnu pripreme i to u punom sastavu, kao što su uradili Italijani i Hrvati.
“Od danas su tu igrači koji su završili sa obavezama u svojim klubovima, kao i određeni broj mladih igrača koji su najviše pokazali u ovoj polusezoni. Do 17. decembra trebalo bi da smo svi na okupu, i tada ćemo objaviti spisak od 20 igrača koji konkurišu za Evropsko prvenstvo u Beogradu”, kazao je Gojković.
Dosta toga biće uslovljeno stanjem sa povredama. Gojković se nada da će svi biti zdravi, neki su se već oporavili, neki se još čekaju. Tokom priprema u Zadru trebalo bi da bude kompletna slika. Za meč sa Srbijom povrede su mučile petoricu igrača. Trojica su se oporavila, dok su dvojica još u pod znakom pitanja.

“Na glavni dio priprema 18. decembra putujemo za Zadar, iako je kratak period, možemo da odradimo podlogu za sve ono što nas očekuje. Nakon toga imamo po dva i po dana priprema u Budvi i Herceg Novom, gdje ćemo sa Brazilom imati nekoliko trening utakmica. Poslije Nove godine nas očekuje turnir u Dubrovniku na kojem će pored domaćina i nas učestvovati Njemačka i Brazil. Nakon toga još dva-tri treninga i put za Beograd’’, zaključio je Gojković.
Pored selektora Vladimira Gojkovića u stručnom štabu reprezentacije su Petar Porobić, Nenad Vukanić i Mladen Klikovac, doktor Predrag Dabović i fizioterapeut Dejan Mihajlović.
Podsjećamo, Crna Gora je u grupi A sa Holandijom (10. januar od 18:15h), Španijom (12. januar 18:15h) i Slovačkom (14. januar 18:15h).

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code