“Ajkule” u Zadru obavili odlične pripreme za EP, nastavak u Budvi

“Ajkule” u Zadru obavili odlične pripreme za EP, nastavak u Budvi

515
0
Podijeli

images_slike_sport_crnogorska_reprezentacija_5Nakon šest dana provedenih u Zadru, crnogorski vaterpolisti nastavljaju pripreme za Evropsko prvenstvo u Crnoj Gori, a prva destinacija je Budva. Aleksandar Ivović, koji je po izboru COK-a najbolji sportista Crne Gore u 2015.godini, zadovoljan je pripremama, uslovima koje su imali za treniranje, kao i radom svih vaterpolista.
– Odradili smo dosta u Zadru, prije svega na fizičkom planu. To je i bio cilj da se ekipa fizički podigne. Treninzi su bili teški i iscrpljujući. Radilo se na „suvom“, teretanu svaki dan, po dva sata ujutro i uveče. Podvukao bih da su pripreme bile jako dobre i uspješne. Od danas polako počinjemo sa tehničko – taktičkim treninzima, kazao je Ivović za portal VPSCG.
On dodaje da je proglašenje za najboljeg sportistu godine velika satisfakcija. To je drugo priznanje za njega nakon 2007. Godine.
– Uvijek sam težio toj nekoj konstantnosti u sportu. To je pokazatelj da sam u tom razmaku od osam godina imao još neke rezultate. Jedino što me ne raduje jeste to što ova nagrada nije došla kao rezultat nekog velikog reprezentativnog uspjeha nego klupskog. Nadam se da već naredne godine možemo popraviti rezultate na tom polju, poručio je Ivović koji se kratko osvrnuo i na EP u Beogradu koje počinje 10. januara naredne godine.
– Očekivanja od naše reprezentacije su uvijek velika, ali i mi sami od sebe očekujemo plasman u polufinale. I ovaj put je tako. Ima dosta reprezentacija koji su nam veliki konkurenti, prije svega mislim na Mađare i Italijane koji će u Beogradu da traže olimpijsku vizu. Biće mnogo teško, ali kao i uvijek optimista sam, zaključio je Ivović.
Selektor Vladim Gojković istakao je da su u Zadru odradili ono što su željeli.
– U Zadru su bazen, hotel i teretana bili povezani jako dobro. Odradili smo ono što smo željeli, jer su igrači došli sa raznih strana, sa različitim nivoom spreme. Pokušali smo da ih približimo jedan drugome. Mislim da smo uspjeli u tome. Sada u Budvi i Herceg Novom nastavljamo sa maksimalnim radom. Sa povredama se dosta popravila situacija, svi treniraju, tako da se prvim dijelom priprema možemo biti zadovoljni. U Budvi ćemo još raditi na fizičkoj spremi, jer smo za to u Zadru imali samo pet, šest dana. Takođe, da ponavljamo neke stvari što se tiče igre, a u Herceg Novom nas već čeka Brazil sa kojim ćemo odraditi sparing utakmice – istakao je Gojković.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code