Akademije posvećene Mihajlu Pupinu u Kotoru i Herceg Novom

Akademije posvećene Mihajlu Pupinu u Kotoru i Herceg Novom

795
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

mihajlo-pupinAkademije pod nazivom “Mihajlo Idvorski Pupin – Put ka svjetlsoti”, posvećene naučniku, pronalazaču i profesoru na američkom Univerzitetu Kolumbija, Mihajlu Pupinu, u organizaciji Matice Boke i Srpskog pjevačkog društva “Jedinstvo” iz Kotora, a u saradnji sa Generalnim konzulatom Srbije u Herceg Novom, biće upriličene u riznici Srpske pravoslavne crkve u Kotoru, 7. oktobra u 19:30 časova, kao i 8. oktobra u Dvorani Park u 19 časova.

Na akademijama će biti prikazan animirano-dokumentarni film “Mihajlo Idvorski Pupin – Put ka svjetlsoti”, koji je organizacija UNESCO uvrstila u svoj zvanični kalendar kao jednu od manifestacija kojma je 2015. godina obilježena kao Međunarodna godina svojetlosti.

Picerija i restoran

Predavanje pod nazivom “Mihajlo Pupin, svetosavac, rodoljub i dobročinitelj” održaće Aleksandar Ninković-Tošić iz Obrazovno-istraživačkog centra “Mihajlo Pupin” iz Beograda.

O liku ovog poznatog naučnika, koji je bio poćasni član SPD “Jedinstvo”, govoriće protojerej Gojko Petrović, a medijator skupova biće dr Drago Šerović. U muzičkom djelu programa nastupiće hor Sprpskog pjevačkog društva “Jedinstvo”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code