Akcija „Boka 3“: Oduzeti vozila, municija, droga, novac, vrijedni predmeti, “pale“ krivične...

Akcija „Boka 3“: Oduzeti vozila, municija, droga, novac, vrijedni predmeti, “pale“ krivične prijave

3
Podijeli

Samo na jednoj lokaciji u Tivtu, 8. novembra policija je u pretresu stana i drugih prostorija, koje koristi više bezbjednosno interesantnih lica, oduzela: 2 vozila, 6 mobilnih telefona i više SIM kartica različitih mobilnih operatera, 3 komada pištoljske municije cal 7.62mm, više pakovanja – staklenih bočića u kojima se nalazila opojna droga metadon, saopšteno jeiz Uprave policije. Takođe, oduzeti  su i  2.390 eura, za koje se sumnja da su stečeni prodajom narkotika, vaga za precizno mjerenje, metalni boks i više predmeta veće vrijednosti, za koje se sumnja da su predati kao zalog za opojne droge.

Protiv tridesetegodišnje D.I. iz Tivta biće podnijete krivične prijave zbog osnovane sumnje da je nedozvoljeno držala oružja i eksplozivne materije i omogućavala uživanja opojnih droga.

Picerija i restoran

To je nastavak aktivnosti koje se preduzimaju u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa na području Boke Kotorske, a u sklopu akcije „Boka 3“.

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije su sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Tivat i uz podršku Specijalne antiterorističke jedinice, postupili su po prethodno  pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru,

Nakon pretresa privedena su tri lica. Na osnovu konsultacija izvršenih sa nadležnim tužilaštvom, protiv D.I. iz Tivta biće podnijete krivične prijave zbog osnovane sumnje da je počinila krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Službenici Uprave policije su, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala i koordinira sa Sektorom  kriminalističke policije, u sedam akcija od početka oktobra, izvršili pretrese na 104 lokacije na jugu i sjeveru,  koje koriste članovi OKG i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog  zelenaštva, ilegalnog posjedovanja oružja i zloupotrebe opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju, najavljuju iz Uprave policije.

3 Komentari

  1. Samo da još malo Policajci stegnu bice sve čisto a ove dilere i zelenase na robiju a ne u spuž vec na magistralu da kopaju i da rade … tuzioci i sudije radite svoj posao nema vise prastanja ….

Ostavite komentar

*

code