Akcija Boka: Novi pretresi u Herceg Novom

Akcija Boka: Novi pretresi u Herceg Novom

6
Podijeli

U 26 policijskoj akciji Boka protiv organizovanih kriminalnih grupa, na osam lokacija u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu oduzeti su oružje, municija, vozila i sredstva komunikacije, a slobode je lišen D.M., stalno nastanjen u Tivtu, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije i službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenja bezbjednosti Tivat i Kotor akciju su sproveli po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom i Kotoru.

Picerija i restoran

Pretresom lokacija koje koristi bezbjednosno interesantno lice D.M. (46), državljanin Republike Srbije, stalno nastanjeno u Tivtu, oduzeti su pištolj u ilegalnom posjedu, četiri pištoljska metka, ručna bomba i mačeta. D.M. je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nakon saslušanja kod nadležnog tužioca, donijeto je rješenje o zadržavnju u službenim prostorijama dok se ne privede nadležnom sudiji za istragu.

Pretresom prostorija koje koristi M.R. (48), koji nije bezbjednosno interesantno lice ali je na osnovu operativnih saznanja postojao razlog za pretres prostorija koje koristi, oduzeti su: pištolj sa isteklim oružnim listom izdatim na ime drugog lica, dva okvira sa 14 metaka istog kalibra i pištolj, još 13 metaka istog kalibra i pet metaka za drugi pištolj odnosno za pištolj drugog kalibra. Protiv M.R. je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Takođe, protiv M.R. biće podnijeta i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja u vezi sa Zakonom o oružju.

Pretresom prostorija koje koristi bezbjednosno interesantno lice D.P. (59) oduzeti su: pištolj sa isteklim oružnim listom na njegovo ime, šest mobilnih telefona, tablet, više SIM kartica i USB memorija i elektrošoker, a od njega su takođe privremeno oduzeta i tri putnička motorna vozila radi provjera. Policijski službenici će protiv D.P. podnijeti prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja u vezi sa Zakonom o oružju.

Osim navedenog od još jednog lica, D.R, je takođe privremeno oduzeto vozilo radi provjere. Pored toga od još nekoliko lica su oduzeta sredstva komunikacije.

U službene prostorije radi kriminalističke obrade privedeno je više lica.

Službenici Uprave policije, su u borbi protiv organizovanog kriminala u 26 akcija od početka oktobra prošle godine, obavili pretrese na 350 lokacije na jugu, sjeveru i u centralnoj regiji, uključujući i današnju.

Pretresi se obavljaju na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala biće nastavljene, kaže se na kraju saopštenja Uprave policije.

6 Komentari

  1. Može li jedna akcija da se vrati Marović u zatvor i da se vrate svi milioni što je popljačkao ? Pošto ovako prisno sarađuju sa kolegama iz Srbije , kao što vidimo u slučaju „ dečka sa akutnim psihogenim psihotičnim poremećajem sa sumanitošću i mješovitim poremećajem ličnosti“., vojvode iz jezera itd…. Zašto ne urade nešto za svoj narod pa vrate ove milione što su depresivni patrioti pokrali ?

    40
    4

Ostavite komentar

*

code