AKCIJA: DOPRINESITE OBNOVI 14 DJEČIJIH IGRALIŠTA U NOVOM

AKCIJA: DOPRINESITE OBNOVI 14 DJEČIJIH IGRALIŠTA U NOVOM

108
0
Podijeli

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog pokrenula je akciju “Obnovimo dječija igrališta”. To nije nova ideja niti akcija, ali je očigledno neophodno da ona traje, jer vandalima je omiljeno targetiranje dječijih igrališta u hercegnovskoj opštini.

Kako su kazali u Agenciji, cilj ove humane ideje jeste zajednički obnoviti sva dječija igrališta, a prvo ona koja su najviše oštećena. Akcijom će biti obuhvaćeno 14 igrališta: na Savini, u Meljinama, Zelenici, Kumboru, dva igrališta u Baošićima – jedno kod Osnovne škole, dva igrališta u Bijeloj – kod vrtića i Doma kulture, dva na Toploj – kod vrtića u Igalu, kao i u naselju Gomila, dva na Toploj – od toga jedno kod vrtića, zatim igralište na Toploj II kao i igralište na Španjoli.
Na igralištima koja su pristupačna djeci sa teškoćama u razvoju biće konstruisana specijalna ljuljaška, kako bi se pomoglo u podsticanju njihove integracije sa vršnjacima.
Iz Agencije pozivaju sve koji su u mogućnosti da podrže akciju, jer mališani zaslužuju bolji i ljepši prostor za igru. Naglašavaju da su već u pripremi akcije imali pomoć donatora koji je prepoznao važnost inicijative, štampariju “Reklame Svijet”.
Na svakom obnovljenom igralištu biće postavljene pločice sa imenima donatora. Otvoren je poseban žiro račun – OBNOVIMO DJEČIJA IGRALIŠTA, 525-0000000005946-54 KOMERCIJALNA BANKA AD BUDVA. Agencija će napraviti premjer i predračun radova i shodno prilivu sredstava pristupiće i realizaciji po prioritetima. Po završetku akcije na sajtu Agencije biće objavljen izvještaj o utrošenim sredstvima.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code