Akcija Građanske liste za Herceg Novi Mišo Škobalj – Pola minuta za...

Akcija Građanske liste za Herceg Novi Mišo Škobalj – Pola minuta za zdravlje

2004
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Građanska lista za Herceg Novi – Mišo Škobalj, u saradnji sa NVO „Diabet Life“ juče je organizovala akciju mjerenja šećera našim sugrađanima na tri lokacije u gradu.

– Interesovanje je bilo veliko, preko 200 građana je provjerilo nivo šećera u krvi. Da je vrijeme bilo lijepo, sigurno bi ih bilo mnogo više. Svi oni koji, iz nekih razloga, nisu provjerili nivo šećera u krvi u subotu, mogu to učiniti na istim lokacijama u petak – na trgu u Herceg Novom, ispred „Volija u Igalu“ i u Zelenici ispred „Idea“ marketa, rekli su iz „Diabet Life-a“.

Picerija i restoran

– U hercegnovskoj opštini ima preko tri hiljade registrovanih dijabetičara. Sigurno je još par hiljada onih koji ne znaju da imaju dijabetes ili ne žele da se deklarišu. Ova akcija je samo simboličan početak naše borbe da tim ljudima olakšamo život sa dijebetesom, kazao je Željko Tafra iz Građanske liste za Herceg Novi Mišo Škobalj.

On je dodao da, pošto je i sam dijebetičar već 20 godina, odlično zna probleme sa kojima se susreću dijabetičari, naročito oni koji žive u malim sredinama kao što je Herceg Novi.

–  Zbog toga je Građanska lista za Herceg Novi – Mišo Škobalj potpisala memorandum o saradnji sa udruženjem dijabetičara „Diabet Life“ (Život sa dijebetesom) i zajedno smo napravili plan aktivnosti kojima ćemo značajno pomoći svim građanima koji žive sa ovom bolešću. Svi oboljeli od dijabetesa moći će da dođu u naše prostorije po savjet, edukativni materijal, a dva puta mjesečno ćemo organizovati konsultacije sa ljekarima kao i predavanja eminentnih stručnjaka, kazao je Tafra.

Prema njegovim riječima, u Evropi pa i zemljama okruženja borba sa dijebetesom je značajno olakšana savremnim aparatima kojima se šećer mjeri preko čipa koji se zalijepi na ruku.

– Čip se stavi na ruku, a povezan je sa aparatom koji automatski očita nivo šećera u krvi kada se prisloni na čip. Znači, nema više bockanja i uništavanja vrhova pristiju, kazao je on i dodao da je jedan od ciljeva da dijabetičari, obzirom na njihov broj, od opštine dobiju prostorije kao i da ih prepozna gradski budžet – navodi se u saopštenju Građanske liste za Herceg Novi-Mišo Škobalj.

Plaćeni izborni program

Nema komentara