Akcija “Jer volim svoj grad”: Obnova zelenih površina

Akcija “Jer volim svoj grad”: Obnova zelenih površina

1002
6
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_herceg_novi_21Turistička organizacija Herceg Novi, u saradnji sa Agencijom za izgradnju i razvoj Herceg Novo i Komunalno stambenim d.o.o, pokrenula je akciju pod nazivom “Jer volim svoj grad”. Time će započeti idejni projekat rekonstrukcije i uređenja zelenih površina koji je uradila Agencija, predvođena dipl. ing. pejzažne arhitekture, Milicom Berberović.

Akcija “Jer volim svoj grad” je planirana za sjutra, 7. maja,  u 10 časova, uz podršku brojnih NVO organizacija iz Herceg Novog, volontera i građana.

Picerija i restoran

Planirano je ozelenjavanje i uređivanje prostora stepeništa Sima Matavulja, kraj Kanli kule, gdje će prema izrađenom planu sadnje i rekonstrukcije zelenih površina  biti zasađene mimoze, čempresi, lantane, hortenzije i ostalo bilje.

–      Nastojimo da probudimo ekološku svijest i društvenu odgovornost i kod samih građana Herceg Novog, da čuvaju svoj grad, životnu sredinu i svoje naslijeđe. Osim edukativne cilj akcije je i podizanje ukupnog kvaliteta zelenila grada. Ozelenjavanjem i sađenjem novih biljaka karakterističnih za područje Herceg Novog, radimo i na poboljšanju uslova boravka turista i podizanju kvaliteta turističke ponude – kazala je v.d. direktorka TO Herceg Novi, Bojana Blagojević.

6 Komentari

 1. Dežurni kritičari, uzmite rukavice, i sa ostalima koji vole svoj grad dođite i posadite neku biljku. Budite nam zdravi, veseli i uzbrdo brzi.
  0  0
 2. Moze li Turisticka da dovodi goste u grad a da sade mimoze komunalci? Ili mora svako da se bavi tudjim poslom? I slucajno ili simbolicno krece se od magarecih vrata 🙂
  0  0
 3. Sve pohvale za akciju ozelenjavanja starog grada, ali stvarno ima li tu iko normalan???
  Da se sade čempresi i mimoze na minijaturnim zelenim površinama u urbanoj zoni???
  Zna li ta tzv. dipl.ing. išta o tome kako korjenje tih sadnica razara kamen?
  0  0

Ostavite komentar

*

code