Akcije manjinskih akcionara bivšeg Centra Igalo početkom godine na berzi

Akcije manjinskih akcionara bivšeg Centra Igalo početkom godine na berzi

6
Podijeli

Konzorcijum HLT Fond i HTP Primorje hotels & restaurants trebalo bi do kraja marta iduće godine da formiraju zvaničnu ponudu na berzi za otkup akcija manjinskih akcionara Centra Igalo, potvrdila je Radiju Jadran predsjednica NVO Manjinski akcionari Centra Igalo, Vesna Milošević.

To je, kako je rekla, pozitivan iskorak vlasnika hotela Palmon Bay koga su manjinski akcionari tužili zbog kredita od 6 miliona eura, za koji je kao garancija stavljena hipoteka na renovirani hotel Palmon Bay:

Picerija i restoran

– To je za nas zaista uspjeh, a ujedno i želja njihova i naša. Njihova da se oslobode akcija, a mi da budemo zadovoljeni isplatom, naravno, uz molbu da postignemo  pravičnu cijenu, s obzirom da oni znaju koliko im vrijedi hotel i objekat. Dobili smo čvrsto obećanje predsjednika Odbora direktora, Božidara Draganića, da će do kraja marta izaći sa zvaničnim predlogom na berzi –  kazala je Milošević.

To je saopšteno i Skupštini akcionara Centra Igalo, 18. decembra, kada su iz NVO Manjinski akcionari podržali jednu od pet tačaka dnevnog reda:

– Podržali samo izvještaj o poslovanju za 2016. godinu, ne zato što smo zadovoljni izvještajem, nego zato što nijesmo htjeli da miniramo postupak, a dobili smo uvjeravanja  da je u 2017. bilo veoma pozitivno poslovanje, sa veoma dobrim rezultatima i klijentelom koja je ispunila njihova očekivanja. Time će biti dovoljno novca da se anuliraju neki raniji gubici koji su za njih normalni, jer je 2015. renoviran hotel i nije se radilo punim kapacitetom – objasnila je ona.

Manjinskim akcionarima pripada 12,75% ukupnih akcija, a prema riječima Miloševićke, 150 akcionara, koje ona predstavlja, bili zadovoljeni nominalnom vrijednošću akcija – 10,80 eura.

Istovremeno manjinski akcionari čekaju zvaničnu odluku specijalnog državnog tužioca, kome su predali tužbu protiv više lica u rukovodstvu kompanije zbog podignutog kredita od 6 miliona eura, uz garanciju hipoteke na objekat hotela.

Inače, kompanija HTP Primorje uložila je preko 10 miliona eura u rekonstrukciju starog Centra Igalo, zbog čega je objekat kategorisan sa 4 zvjezdice. Hotel u Igalu zatvoren je prije mjesec, kako bi se tokom zime dodatno inovirali postojeći kapaciteti.

6 Komentari

 1. U drugoj polovini januara bice javno pozvani svi manjinski akcionari privatizovanih firmi sa ciljem jedinstveni nastup u cuvanju stecenog kapitala i odbrana od obezvredjivanja i pljackanja istog od politicko-mafijaskog udruzenja.Objelodanit nacin i semu koja je skoro ista u svim opljackanim firmama,javna prozivka kao i uput poslanickim klubovima da javno objelodane lica i semu ucesnika pohare novske privrede i radnika gradjana Herceg Novog.Koje odovarao za zloupotrebu polozaja i zasto pocinje zastarijevat pljacka od milijardu eura,zasto se nereaguje za sistemacko siromasenje drzave i gubljenje ekonomske samostalnosti sto je vid veleizdaje.Koga Spuz ceka i oduzimanje cjelokupne imovine stecene organizovanim kriminalom.Godine pocinju jabnuarom-

  • to će da podrže desetine a moguće i stotine hiljada opljačkanih…i tačno ti je kako si rekao-VELEIZDAJA, I ZAKON poznaje termin lopovluk i PLJAČKA…kad se radi o ogromnim sumama onda je u zakonu termin PLJAČKA…

   • Tako je,ali moramo priznati da otimanje licno od radnika je samo dio stete kolika je indirektna steta stvaranje klase male oli odabrane lopova koja danas vrlo lako i vrlo mnogo mogu uticati na politika desavanja kod nas.Unistise bez ijednog metka kako nasu tako buducnos generacija koje dolaze.Nezasiti i oholi moraju odovarati bilo pred ovim ili nekim drugim sudom,vratiti opljackano .

 2. Pazite samo da ne prodjete ka akcionari brodogradilista bijela,ako nemate nesto da uslovljavate njihovu rabotu,obavezno ce vas preveslat…dosad jos nikome nijesu u mnogobrojnim prihvatizacijama platili i ucinjeli ljudski…samo lupeski i u njihovom interesu…

  3
  2

Ostavite komentar

*

code