Aktivnosti uz Mediteranski dan obale

Aktivnosti uz Mediteranski dan obale

676
0
Podijeli

dan-obale-2016-plakatSvim osnovnim školama na primorju ovih dana iz JP Morsko dobro dijele promotivno edukativni poster na temu „Plava ekonomija“, povodom Mediteranskog Dana Obale.

Obilježavanje ovogodišnjeg Dana Obale započelo je u četvrtak, kada je u okviru festivala „Male morske pjesme i priče“ održana ekološka radionica i kviz na temu “Čuvaj more da duže traje”, u kojoj je učestvovalo  70-ak učenika iz sve tri osnovne škole sa područja Budve.

Picerija i restoran

U okviru ove radionice NVO „ReCan“ je uručila nagrade zakupcima plaža, koji su tokom ljeta bili najaktivniji u akciji sakupljanja i reciklaže limenki.

Slična aktivnost realizovana je i u Osnovnoj školi „Anto Đedović“ u Baru kada su članovi ekološke sekcije ove škole slušali o Plavoj ekonomiji i principima održivog razvoja na obali.

U sklopu predavanja predstavnici NVO „ReCan“ govorili su učenicima o reciklaži i značaju recikliranja otpada. Nakon predavanja održan je kviz za učenike, nakon kojega su im podijeljeni ovogodišnji posteri i ostale prigodne nagrade.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code