Akvareli Ljudmile Riskine u Spa galeriji Instituta

Akvareli Ljudmile Riskine u Spa galeriji Instituta

0
Podijeli

Izložba akvarela Ljudmile Riskine pod nazivom “Život cvjetova” biće upriličena u Spa galeriji Institua Dr Simo Milošević u subotu, 3. juna. Izložbu će u 21 h otvoriti bivša ambasadroka Ukrajine u Crnoj Gori, Oksana Sljusarenko.

Ljudima Riskina rođena je u Moskvi, gdje je stekla visoko pedagoško obrazovanje. Slikarstvom se bavi od 2012. godine u ateljeu Ščerbakov, Nine Jonove Ivanovne, a u tehnici “A la prima”.

Picerija i restoran

Redovni je učesnik izložbi u Moskvi i Crnoj Gori u Castello di Boca (Dom stvaralaštva umjetnika). Iza sebe ima šest samostalnih izložbi, od toga tri u Moskvi: Međunarodni umjetnički fond 2014. godine, Dom kulture “Gajdarovec” 2014. godine i Međunarodni umjetnički fond 2015. godine, a tri u Castello di Boca u Stolivu: 2015, 2016 i 2017. godine. Član je Međunarodnog umjetničkog fonda i Međunarodne federacije akvarelista.

Više puta je nagrađivana diplomama, sertifikatima i pohvalama u Rusiji i Crnoj Gori. Pobjednik je konkursa “Akvarel” 2013. godine i Simpatija gledalaca Međunarodnog festivala “A la prima” 2015 -2016. godine. Radove je izlagala u Velikoj sali Konzervatorijuma “P.I.Čajkovski” u Moskvi.

Nagrađena je takođe platinastom i zlatnom značkom za doprinos u fondu “Kulturno dobro”. Njeni radovi ukrašavaju hotele Crne Gore i Indije, a nalaze se i u muzeju “Čovjek” u Međunarodnom umjetničkom fondu (MHF) u Moskvi, kao i u privatnim kolekcijama u Rusiji, Crnoj Gori, Indiji, Španiji, Italiji i SAD.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code