Aleksandar Domazetović najbrži na planinskom maratonu u Finskoj

Aleksandar Domazetović najbrži na planinskom maratonu u Finskoj

1562
5
Podijeli

Novljanin Aleksandar Domazetović osvojio je prvo mjesto i postavio novi rekord staze, proteklog vikenda u Finskoj, u planinskom maratonu pod nazivom “Vuokatti Trail Challenge”. Zahtjevnu planinsku stazu dugu 110km Domazetović je prešao za 13 sati i 9 minuta.

Alekasndar Domazetovic postolje

U veoma jakoj konkurenciji, Domazetović je uspio da stigne čak 1 sat i 10 minuta prije Finca Lase Harkonena, koji je u cilj ušao drugi. Za Radio Jadran priča:

Picerija i restoran

Aleksandar Domazetovic drop bag– Izuzetno teška trka, bio sam totalno mokar od drugog kilometra gdje se slomio komad drveta, pa sam pao u ledeno jezero. Nakon toga je počela da pada jaka kiša, tako sam išao do 60-og km, gde je bila kontrolna tačka sa “Drop Bag(om)”, servisnim mjestom gdje takmičari imaju mogućnost da se odmore i obnove zalihe vode i hrane. Tu sam se presvuko i objedovao. Kad sam izašao iz kontrolne tačke da nastavim, tek tada je stigao drugi pa sam znao da sam mnogo ispred i nekako mi je bilo lakše. Poslednjih 10km nisu imali kraja, mislio sam da trčim danima i da nikad neču stići – kazao je Domazetović. Dodaje da mu je mnogo pomogla supruga Larisa, koja je trčala sa njim kroz kišu i blato i davala mi savjete.

Aleksandar Domazetovic pocetak trke

Trka “Vuokatti Trail Challenge” je zahtjevni planinski maraton u divljini Kainua i Sjeverne Karelie u Finskoj. Izazovna staza za trčanje obuhvata  rutu s prelijepim predjelima, a bazira se na takozvanoj UKK ruti za planinarenje, finskoj nacionalno planinarskoj stazi.

 

5 Komentari

Ostavite komentar

*

code