Aleksandar Stjepčević: Kotorski budžet stabilan, realizacija 97,3%

Aleksandar Stjepčević: Kotorski budžet stabilan, realizacija 97,3%

643
0
Podijeli

Kotorani su takođe slavili trostruki praznik, Dan oslobođenja i dva sveta dana Aranđelovdan i Gospu od zdravlja. Umjesto svečane sjednice Skupštine opštine, jer još nije izabran predsjednik parlamenta niti formirana vlast nakon izbora, u crkvi Svetog duha priređena je svečanost.  Predsjednik Opštine dr Aleksandar Stijepčević je čestitajući svim slavljenicima poručio da je obaveza Kotorana da sačuvaju civilizacijsko hiljadugodišnje naslijeđe, sklad i toleranciju.

dan-opstine-kotor-1Ova godina  za Opštinu Kotor značila je stabilnost u finasijama, podsjetio je Stjepčević, a stabilnosti budžeta doprinijela je efikasna naplata izvornih prihoda Opštine u iznosu od preko 13,5 miliona eura.

Picerija i restoran

– Opština Kotor uredno izmiruje sve obaveze prema državi, bankama, institucijama i pravnim i fizičkim licima, a budžet u konsolidovanom izrazu, planiran na nivou od preko 18 miliona eura, na današnji dan realizovan je u iznosu od 15,5 miliona eura, odnosno 97,3% u odnosu na plan – istakao je Stjepčević.

Pred Kotoranima su ambiciozni projekti, izgradnja žičare do San Đovanija, završetak Sportske dvorane u Škaljarima i rekonstrukcija zatvorenog bazena. Posredstvom Direkcije za uređenje Kotora u toku su investicije od 1,8 miliona eura, bez sportske hale, za koju je opredjeljeno  440 hiljada eura.

dan-opstine-kotor-2Ovogodišnji dobitnik nagrade “21. novembar” je vlasnik pomorsko brodarske kompanije “Dabinović”, Stefan Stevo Dabinović. U njegovom odsustvu  nagradu je primila i  pročitala njegovo pismo Marija Maja Ćatović, čije je porijeklo iz kapetanske porodice Dabinović. On je poručio da je dirnut i počašćen odlukom žirija da ime Dabinović veže za pomorstvo i kulturu Kotora, Boke Kotorske i Crne Gore:

– Pomorstvo i pomorska kultura čine dio naše familije, a time i dio cijelog kraja pošto su svi zaposleni, pretežno “domaći”, ujedno i članovi naše proširene pomorske porodice. Sama činjenica da veliki dio pomoraca koji plove na našim brodovima su već treće koljeno, govori koliko su prethodne generacije doprinjele i pomogle da se održimo u nemirnim vodama brodarstva – dio je iz pisma koje je uputio Dabinović.

On je novčani dio nagrade opredijelio  Fakultetu za pomorstvo kako bi ponovo plovio čamac za spasavanje koji je dio obuke svih pomoraca.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code