Ambasador Austrije posjetio Herceg Novi

Ambasador Austrije posjetio Herceg Novi

1290
5
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

frolih acimovic 210316Predsjednica Opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović, sastala se proteklog vikenda sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori, Johanom Frolihom, koji je boravio u nezvaničnoj posjeti našoj opštini, saopšteno je iz lokalne uprave.

U fokusu razgovora bili su turistički projekti na teritoriji grada, kao i projekat Evropska prijestonica kulture.

Picerija i restoran

Amasador Frolih interesovao se za turističke projekte koji se realizuju ili su u planu, naročito za izgradnju kompleksa Portonovi, kompanije Azmiont Investments, i revitalizaciju tvrđave Mamula na ostrvu Lastavica izgradnjom luksuznog rizorta prema planu kompanije Oraskom.

Predsjednica Aćimović informisala ga je o ovim, ali i ostalim projektima koji treba da doprinesu razvoju grada.

Govoreći o značaju kulture za razvoj grada Frolih je istakao i neprocjenjivu vrijednost austrougarskih utvrđenja na teritoriji opštine i značaj njihove turističke valorizacije za Herceg Novi i cijelu državu.

Frolih i Aćimović saglasili su se da je dosadašnja saradnja bila veoma uspješna i da istim putem treba nastaviti.

Austrijskog ambasadora interesovali su i efekti sprovođenja projekta Evropska prijestonica kulture i detalji o kandidaturi Herceg Novog.

Takođe, uručio je predsjednici Aćimović pozivnicu gradonačelnika austrijskog grada Bad Išl, Hansa Hajdea, za učešće u 15. Svjetskoj konferenciji istorijskih gradova, koja će biti održana od 7. do 9. juna ove godine.

Konferenciju organizuje Liga istorijskih gradova, koja je osnova u Japanu 1987. godine, čiji članovi su 105 gradova širom svijeta. Svjetska konferencija održava se svake dvije godine. Tema događaja u Bad Išlu je „Pametni, inovativni, istorijski gradovi budućnosti“.

Organizatori očekuju stotine predstavnika gradova sa svih kontinenata i, kako je poručio Frolih, nadaju se da će se i Herceg Novi odazvati ovom pozivu, što bi moglo da ima i dodatni značaj u svijetlu kandidature grada za Evropsku prijestonicu kulture.

5 Komentari

  1. Često pomislim, kamo sreće da su ostali austrijanci, bar još koju deceniju duže na ovim prostorima – ili za uvijek. Na šta bi danas ličio Herceg Novi, i Boka komplet”.. Patriota sam, i volim svoj narod i svoju državu, ali ponekad se zaista iskreno zapitam..
    0    0
  2. Big plans. Is not it best to first make sure that there is water and electricity all year round? Maybe they want it? Maybe even better roads? And they must also learn to speak Serbia language, English or German language does not work in Herceg Novi.
    0    0

Ostavite komentar

*

code