Ambasador Pejović: Podrška Vlade Herceg Novom-Evropskoj prijestonici kulture 2021.

Ambasador Pejović: Podrška Vlade Herceg Novom-Evropskoj prijestonici kulture 2021.

1628
9
Podijeli

ambasador pejovic acimovic 190116Kandidatura Herceg Novog za grad kulture 2021. godine je važan projekat koji doprinosi njegovoj i promociji Crne Gore, ocijenio je nacionalni koordinator za Evropsku uniju, Aleksandar Andrija Pejović.
Razgovarajući juče sa predsjednicom Opštine Herceg Novi, Natašom Aćimović o preduzetim mjerama i daljim koracima koji se odnose na kandidaturu Herceg Novog za grad kulture, on je, kako je saopšteno sinoć iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija prenio podršku Vlade i tog resora u ostvarenju ovog cilja.
Dobijanje te prestižne titule omogućilo bi Herceg Novom pristup novim fondovima, smatra ambasador Pejović.
Opština treba da, kako je ocijenio, više učestvuje u pripremi i sprovođenju projekata prekogranične saradnje koji su na raspolaganju u okviru trans-nacionalnih i bilateralnog programa.
Aćimović je, kako je saopšteno, informisala o planovima koji se odnose na uspostavljanje organizacione strukture, koja podrazumijeva učešće predstavnika civilnog i poslovnog sektora.
U ovoj fazi očekuje se veća angažovanost i razrada zahtjeva za Evropsku prijestonicu, kazala je ona vjerujući da Herceg Novi, kao mediteranski grad, ima bogatu ponudu i brojne šanse koje treba iskoristiti.
„Predsjednica Opštine je pozdravila skoro formiranje filijale za trilateralni program Crna Gora – Hrvatska – Bosna i Hercegovina koja će biti smještena u Herceg Novom“, zaključuje se u saopštenju.

9 Komentari

 1. KOLIKO ĆE VLADA FINANSIJSKI POMOĆI OVAJ PROJEKAT.I JEDNO PITANJE ZA DRK’KOLIKO JE ERIĆA LEGLO U OPŠ.KASU OD ONIH 100MELEONA,ŠTO JE BIO OSNONI USLOV ZA OU KOALICIJU.RED JE DA NAROD NEŠTO SAZNA ILI JE TO SAMO PRIVILEGIJA OVO DOJE TROJE PERSONA.
  0  0
 2. Petre znas li da je Maribor aplikacija kostala 15 000 eura a nas 300 000e.
  Zasto je nas toliko kostala to me boli a ne napredovanje kandidature!
  Tako da sam upucen i sto sam upuceniji zeludac mi se prevrce od ovog mazanja ociju!
  0  0
 3. ok, kao i svaki projekat, postoji mogucnost da prodje, postoji i da ne prodje… sta se desava ako projekat prodje sa svim ovim komentarima? meni se vise cini da je rijec o ljudima kojima uopste nije jasno sta je projekat…
  0  0

Ostavite komentar

*

code