Ambasador Pejović: Podrška Vlade Herceg Novom-Evropskoj prijestonici kulture 2021.

Ambasador Pejović: Podrška Vlade Herceg Novom-Evropskoj prijestonici kulture 2021.

1410
9
Podijeli
 

ambasador pejovic acimovic 190116Kandidatura Herceg Novog za grad kulture 2021. godine je važan projekat koji doprinosi njegovoj i promociji Crne Gore, ocijenio je nacionalni koordinator za Evropsku uniju, Aleksandar Andrija Pejović.
Razgovarajući juče sa predsjednicom Opštine Herceg Novi, Natašom Aćimović o preduzetim mjerama i daljim koracima koji se odnose na kandidaturu Herceg Novog za grad kulture, on je, kako je saopšteno sinoć iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija prenio podršku Vlade i tog resora u ostvarenju ovog cilja.
Dobijanje te prestižne titule omogućilo bi Herceg Novom pristup novim fondovima, smatra ambasador Pejović.
Opština treba da, kako je ocijenio, više učestvuje u pripremi i sprovođenju projekata prekogranične saradnje koji su na raspolaganju u okviru trans-nacionalnih i bilateralnog programa.
Aćimović je, kako je saopšteno, informisala o planovima koji se odnose na uspostavljanje organizacione strukture, koja podrazumijeva učešće predstavnika civilnog i poslovnog sektora.
U ovoj fazi očekuje se veća angažovanost i razrada zahtjeva za Evropsku prijestonicu, kazala je ona vjerujući da Herceg Novi, kao mediteranski grad, ima bogatu ponudu i brojne šanse koje treba iskoristiti.
„Predsjednica Opštine je pozdravila skoro formiranje filijale za trilateralni program Crna Gora – Hrvatska – Bosna i Hercegovina koja će biti smještena u Herceg Novom“, zaključuje se u saopštenju.

9 Komentari

  1. KOLIKO ĆE VLADA FINANSIJSKI POMOĆI OVAJ PROJEKAT.I JEDNO PITANJE ZA DRK’KOLIKO JE ERIĆA LEGLO U OPŠ.KASU OD ONIH 100MELEONA,ŠTO JE BIO OSNONI USLOV ZA OU KOALICIJU.RED JE DA NAROD NEŠTO SAZNA ILI JE TO SAMO PRIVILEGIJA OVO DOJE TROJE PERSONA.

  2. Još jedna prevara poreskih obveznika u H Novom. Zar nema niko da zaustavi ovaj skupi i koruptivni projekat.

  3. Petre znas li da je Maribor aplikacija kostala 15 000 eura a nas 300 000e.
    Zasto je nas toliko kostala to me boli a ne napredovanje kandidature!
    Tako da sam upucen i sto sam upuceniji zeludac mi se prevrce od ovog mazanja ociju!

  4. ok, kao i svaki projekat, postoji mogucnost da prodje, postoji i da ne prodje… sta se desava ako projekat prodje sa svim ovim komentarima? meni se vise cini da je rijec o ljudima kojima uopste nije jasno sta je projekat…

  5. Oce li vlada malo potpomoc viste zarade Pekovica i ostale Duskove druzinr? Makar aviokarte dilne da se plate

Ostavite komentar

*

code