AMBASADORKA KIPRA U HERCEG NOVOM

AMBASADORKA KIPRA U HERCEG NOVOM

155
0
Podijeli

ambasadorka kipra posjeta hnU zvaničnoj posjeti opštini Herceg Novi danas je boravila ambasadorka Republike Kipar u Crnoj Gori i Srbiji, njena ekselencija g-đa Nafsika Krousti. Ona je u razgovoru sa predsjednikom opštine Dejanom Mandićem i njegovim saradnicima istakla da je oduševljena gradom kao i njegovim perspektivama i razvojnim šansama, saopšteno je iz kabineta predsjednika.
Govoreći o odnosima Crne Gore i Kipra u kontekstu pristupanja Crne Gore EU istakla je da je njena država u velikoj mjeri spremna da pomogne i podjeli iskustva sa Crnom Gorom na njenom putu ka EU i navela da je bilo vrlo konkretnih poteza otkad su otvoreni pregovori. – Sa predsjednikom sam podijelila iskustva Kipra kao turističke i mediteranske zemlje. Oduševljena sam vizijom odnosno perspektivom ovog grada i kad se sve ovo završi, Herceg Novi ima veliku šansu da postane jedna izuzetna destinacija – rekla je ambasadorka Krousti čestitajući predsjedniku Mandiću na onome što je do sada urađeno uz želju da, kako je kazala, njegova vizija razvoja ovog lijepog grada postane stvarnost.
Predsjednik opštine Dejan Mandić kazao je novinarima da je visoku gošću upoznao sa najvažnijim pojedinostima o gradu na privrednom i kulturnom planu. U susret Danu Opštine informisao je da će grad 631 godinu od osnivanja proslaviti postavljanjem spomenika osnivaču, kralju Tvrtku I.
Sa potpredsjednikom opštine Jovanom Subotićem ambasadorka je potom obišla kulturnoistorijske znamenitosti grada, a nakon toga i Perast.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code