Ambasadorka Njemačke Gudrun Štajnaker u Herceg Novom

Ambasadorka Njemačke Gudrun Štajnaker u Herceg Novom

1271
0
Podijeli

Projekat Opštine Herceg Novi i njemačke nevladine organizacije „Help“ u gradnji stanova za pripadnike romske populacije, kao i izgradnja kolektora, bili su glavna tema radnog sastanka predsjednice Opštine Herceg Novi, Nataše Aćimović i sekretara za komunalne djelatnosti i ekologiju, Ilije Peulića, sa ambasadorkom Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, Gudrun Elizabet Štajnaker.       ambasadorka njemacke opstinaAmbasadorka Štajnaker je istakla  da su projekti ovog tipa za svaku pohvalu i nada se da će sličnih biti u budućnosti. Stanovi za šest romskih porodica, kako je saopšteno, biće završeni na najkvalitetniji način. U Opštini  ulažu napor i kako bi što skorije ove porodice mogle da usele u nove kućice u naselju Drenovik.

Štajnaker se osvrnula i na projekat izgranje vodovodne i kanalizacione mreže na teritoriji opštine Herceg Novi, vrijedan 18,5 miliona eura, za koji je investitor njemačka Kfw banka. Kako je kazala, vjeruje da će i ovaj poduhvat biti uspješno završen.

Picerija i restoran

Nakon sastanka, njemačka ambasadorka je učestvovala u regionalnoj konferenciji „Prekogranična saradnja: Mogućnosti zajedničkog djelovanja na tromeđi Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine“,u hotelu „Palmon bay“ u Igalu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code