Američka Alt country legenda „Wilco“ na koncertu u Kotoru

Američka Alt country legenda „Wilco“ na koncertu u Kotoru

853
0
Podijeli

Kotor je spreman za 6. izdanje Sea Rock festivala i nastup prestižnog američkog benda Wilco, kazao je u razgovoru za Radio Jadran direktor festivala, Ivan Krivokapić. Festival je rezultat dobre saradnje Opštine, Turističke organizacije i NVO “SeaRock”, koja se bavi razvojem i unapređenjem kreativnog rada na polju afirmacije alternativne muzike, a ovogodišnje izdanje u duhu je proslave 10 godina nezavisnosti Crne Gore.
Šesto izdanje festivala “SeaRock”, zakazano je u prostoru parkinga Benovo, u petak u 21.30 h, u neposrednoj blizini bedema Starog grada. Biće realizovano kroz jednodnevni koncert benda Wilco, alt-country legendi iz Chicaga koji danas predstavljaju jedan od najvećih live bendova na svijetu.
Krivokapić kaže da u Kotoru vlada veliko uzbuđenje pred sjutrašnji spektakl, koji predstavlja jedan veliki test za organizatore.Wilco-cover– Da vidimo koliko smo spremni i stručni da organizujemo jedan ovako veliki događaj. Uzbuđenje raste, a interesovanje publike je veliko i nadamo se stvarno jednom dobrom koncertu. Mislim da ovaj koncert puno znači, ne samo za nas kao organizatore i za sam grad Kotor, nego i za cjelu državu i možda malo šire – cijeli region. Dočekujemo stvarno veliki bend i očekujemo veliki spektakl – rekao je Krivokapić.
Montiranje bine biće dovršeno do večeras, a za sjutra ujutru zakazana je tonska proba benda. Ulaz je besplatan zato svi ljubitelji dobre muzike, ali i one koji to nisu, mogu da dođu i dožive ovakav spektakl.
– Kompanija iz Podgorice nam je izašla u susret i obezbijedila linije iz svih gradova Crne Gore. Na našoj facebook stranici možete pronaći red vožnje i brojeve telefona za rezervaciji za smještaj. Apelujem na sve zainteresovane da požure, jer je vrlo malo mjesta ostalo u tim autobusima. A bilo bi šteta propustiti jedan ovakav događaj – rekao je u razgovoru za Radio Jadran, Krivokapić.

Prevoz će biti organizovan iz Nikšića, Podgorice, Cetinja, Budve, Bara, Sutomora, Petrovca i Herceg Novog. Ukoliko ste zainteresovani, rezervišite na telefone: 069 588 388 i 067 278 305.
Parking Benovo neće biti moguće koristiti danas i sjutra, kazali su organizatori. Za one koji imaju mjesečnu karticu Komunalnog biće obezbijeđen parking u krugu Autoboke.
Organizatori očekuju oko 3 hiljade posjetilaca, ali ne isključuju mogućnost da ih bude više, s obizirom na dobre najave iz regiona i inostranstva, najviše iz Engleske, Italije i zemalja Skandinavije. Ovim koncertom Kotortani otvaraju glavnu turističku sezonu. Radno vrijeme ugostiteljskih objekata u Kotoru je produženo, pa će žurka nakon kocerta biti nastavljena na ulicama i trgovima starog grada.
NVO “SeaRock”, pored ljetnjeg izdanja festivala, priprema i doček Nove godine u Kotoru, koji organizuju Opština Kotor i lokalna Turistička organizacija uz podršku NVO “SeaRock”, koji će uređivati programski dio. Krivokapić je kazao da će detalje oko dočeka saopštiti nakon sjutaršnjeg koncerta, a najavio je i 7. izdanje ljetljeg festivala na koje planira da dovede velika imena svjetske muzičke scene, poput Bob Dilana ili Nil Jonga.

Picerija i restoran

wilco

– To je nekako naš plan i mislim da idemo u dobrom pravcu. Šesta godina je, stepenica po stepenica i došli smo sada stvarno na visok nivo – uvjeren je, Ivan Krivokapić.
Wilco je bend osnovan 1994. Osnovao ga je sadašnji pjevač i gitarista Jeff Tweedy. Bend iza sebe ima 9 studijskih albuma, kao i nekoliko kompliacija i uživo izdanja. Sa Bobom Dylanom išli su 2013. na zajedničku turneju Americanarama. Godine 2005. dobijaju GRAMMY za „A Ghost is Born“, kao najbolji rock album godine, a 2009. drugi GRAMMY za „The Album“ kao najbolji Amerikana album.
Ljetnje izdanje “SeaRock” festivala, kao i organizacije dočeka Nove godine u Kotoru, plod su razumijevanja ukusa publike, ali i aktuelne situacije na muzičkoj sceni kod nas i u regionu, odnosno njene dekadencije, pa koncert benda Wilco predstavlja pravo osvježenje u poplavi neukusnih klupskih nastupa regionalnih muzičkih zvijezda.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code