Američka ambasadorka Uyehara kupila nakit iz Dorra Nouve u Herceg Novom

Američka ambasadorka Uyehara kupila nakit iz Dorra Nouve u Herceg Novom

0
Podijeli

Kancelariju NVO Mladi Romi i radionicu u kojoj se realizuju aktivnosti projekta “Dorra Nuova”, posjetila je danas ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, Margaret Ann Uyehara.
Projektni tim je ambasadorku Uyehara upoznao sa projektom “Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena – Dorra Nuova” i njegovim ciljevima. Tokom posjete, govorilo se i o aktivnostima koje su realizovane u proteklih 6 mjeseci, kao i o onima koje slijede.

Ambasadorka je pohvalila ideju projekta, te istakla zadovoljstvo što se ciljevi projekta već ostvaruju, pogotovo u dijelu inkluzije žena Romkinja.

Picerija i restoran

Vidno oduševljena nakitom i rukotvorinama koje proizvode korisnice projekta, iskoristila je priliku da im se obrati i pohvali njihove kreacije, a neke od izloženih primjeraka ambasadorka je kupila upućujući na taj način podršku programu i ohrabrujući žene da nastave sa kreativnim radom.

NVO Mladi Romi pokrenula je u novembru 2016. godine projekat namjenjen povećanju zapošljivosti i zapošljavanju teško zapošljivih žena – Dorra Nouva. Projekat je podržan sredstvima Evropske Unije kroz grant šemu “Mladi, žene i dugoročno nezaposleni na tržištu rada”, koja se realizuje u okviru

Operativnog programa „Razvoj ljudskih resursa 2012-2013“, a koji se finansira iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).
Osim ovog projekta NVO Mladi Romi je u saradnji sa Unijom slobodnih sindikata započela projekat koji se takođe finansira iz IPA EU sredstava, a kome je cilj doprinos uključivanju u tržište rada i stvaranje boljih uslova rada za pripadnike romske populacije koji se bave sakupljanjem sekundarnih sirovina u Boki Kotorskoj.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code