Početna Društvo Ana Brajković druga na literarnom konkursu Pošte Crne Gore

Ana Brajković druga na literarnom konkursu Pošte Crne Gore

0

Učenica Osnovne škole „Ilija Kišić“ iz Zelenike, Ana Brajković osvojila je drugo mjesto na litreralnom konkursu Pošte Crne Gore na temu „Zamislite da ste pismo koje putuje kroz vrijeme. Koju poruku želite da prenesete čitaocima?“.

Konkurs je organizovan povodom 9. oktobra Svjetskog dana pošte, a dodjela nagrada upriličena je u hotelu „Centre Ville“ u Podgorici.

Na adresu Pošte pristiglo je 140 radova, a ocjenjivao ih je stručni žiri Ministarstva prosvjete. Pošta je za najbolje pored zahvalnica, pripremila i vrijedne nagrade. Tako je Ana Brajković dobila tablet računar, a prigodnim poklonom nagrađena je i njena mentorka, profesorica Tamara Komar. Nakon zvaničnog uručenja nagrada učesnici su se družili na koktelu.

Prvo mjesto na konkursu osvojila je Anastasija Perović sa Cetinja.

Takmičenje za najljepše pismo u organizaciji Svjetskog poštanskog saveza ima 47 godina dugu tradiciju, a u njemu učestvuje više od milion djece iz cijelog svijeta. Pošta Crne Gore uz pomoć i podršku Ministarstva prosvjete, organizoval je takmičenje na nacionalnom nivou, koje je segment ovog međunarodnog takmičenja.

Ono je bilo namijenjeno učenicima osnovnih škola, tj. djeci uzrasta od 9 do 15 godina. Prema pravilima Svjetskog poštanskog saveza, sastav je morao biti neobjavljivan, a autor pisma trebalo je striktno da se pridržava teme, a pismo da sadrži do 1000 riječi maternjeg jezika.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code