Ana Stanišić: U Turističkoj organizaciji predstoji bolje povezivanje sa turističkom privredom, regionom

Ana Stanišić: U Turističkoj organizaciji predstoji bolje povezivanje sa turističkom privredom, regionom

24
Podijeli

Već sedam dana na čelu lokalne Turističke organizacije u Herceg Novom je nova v.d. direktora  Ana Stanišić. Nju je na to mjesto predložila bivša v.d. Bojana Blagojević, koja je, zbog ličnih razloga, podnijela ostavku. To je, pored ostalog, potvrdila za Radio Jadran, Ana Stanišić, sa kojom smo razgovarali o daljoj turističkloj politici grada i poslovanju Turističke organizacije, njenom dosdašnjem angažmanu.

ana-stanisicU Turističkoj organizaciji Herceg Novi, Stanišić radi od februara ove godine, kada je raspoređena na mjesto samostalnog savjetnika za pravne poslove. Budući da je, kao dio zaposlenih u TO, upućena u trenutne, ali i planirane aktivnosti, ističe da smjena rukovodećeg kadra neće uticati na realizaciju prije svega novogodišnjih, a onda i ostalih aktivnosti koje su u ingerenciji Turističke organizacije.

Picerija i restoran

Kako nam je kazala, na početku najprije ima u planu aktivniju saradnju sa novskim hotelijerima i ugostiteljima radi podizanja kvaliteta i objedinjavanja turističke ponude i zajedničkog predstavljanja na domaćem i ino tržištu. Težiće održivosti i unaprjeđenju regionalne saradnje:

– Koristiće se svaka prilika da se prezentujemo kao zasebna destinacija i kao dio turističke ponude Crne Gore. Da bi poslovanje održali kvalitetnim organizovaćemo usavršavanje zaposlenih u našim timovima shodno potrebama organizacije. Ono što će biti u fokusu poslovanja u narednom periodu su, uz postojeće, i nove manifestacije sa kojima ćemo se pojaviti na turističkoj mapi države i regiona, najavila je Stanišić.

Ona vjeruje da je turizam privredna grana već prepoznata kao dominantna, odnosno ključna razvojna grana koja bi integrisale ostale, te kao jedna od najznačajnijih pokretača razvoja Crne Gore koja donosi ekonomski rast i pozicioniranje naše destinacije na međunarodnom tržištu:

“Stoga će razvoj kvalitetne, savremene i inovativne turističke ponude u narednom periodu biti prioritet, pri čemu ističem važnost proaktivnog učešća svih aktera i nosilaca razvoja turizma naše destinacije, gdje su hotelijeri, turističke agencije i ugostitelji ključni”, smatra Stanišić.

Osim toga, tu je i razvijanje turizma utemeljenog na očuvanju prirode, valorizacije naših kulturno istorijskih resursa i ležernog životnog stila koji inernacionalno tržište zna da cijeni. Istovremeno, to, prema njenim riječima, znači da treba da razvijamo turističku infrastrukturu koja danas u Herceg Novom nedostaje da bismo zaokružili ponudu.

– Kroz razvoj zdravstvenog, sportskog, kulturnog i kongresnog turizma grad se može razvijati i biti prepoznat na mapi evropskih gradova kao turistička destinacija koja njeguje i posebne vidove turizma. Takođe, želim pomenuti da će se posebno raditi na razvoju poslovnog-kongresnog turizma, za šta već sada imamo dobre uslove. Dakle, nastojaćemo raditi na nekim granama turizma po kojima do sada nismo bili dovoljno prepoznati, navodi Stanišić.

Planovi TO za sljedeću godinu orjentisani su ka jačanju i pozicioniranju Herceg Novog kao turističke destinacije na tržištima koja su povezana preko aerodroma Dubrovnik, Tivat i Podgorica, kao i na tržištima kojima je interesantan aktivni turizam – zaleđe i Luštica, zatim promocija putem studijskih grupa i tur operatora, kao i na razvoju i unaprjeđenju marketinških aktivnosti, najavljuje naša sagovornica.

Na pitanje da li će se buduća saradnja sa medijima odvijati kao do sada – najprije slanjem pitanja, a zatim čekanjem na povratnu informaciju po nekoliko dana, Stanišićka obećava da će saradnja sa medijima biti unaprijeđena, kako bi važne informacije o poslovanju TO bile dostupne javnom mnjenju.

“Komunikacija sa medijima odvijaće se pismenim, usmenim i elektronskim putem, kao što je to i do sada rađeno”, poajsnila je kratko.

 

BIOGRAFIJA

 

Ana Stanišić rođena je u Beogradu, 7. avgusta 1980. godine. Osnovnu školu i Gimnaziju završila je u Herceg Novom, diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu gdje je i završila postdiplomske studije na smjeru Javno pravni modul.

Radno iskustvo započela je u advokatskoj kancelariji Žikić u Beogradu, kao diplomirana pravnica. Pripravnički staž je obavila u Sekretarijatu za društvene djelatnosti i opštu upravu Opštine Herceg Novi, nakon čega je radila u Upravi za nekretnine PJ Herceg Novi.

U Turističkoj organizaciji opštine Herceg Novi bila je raspoređena na radno mjesto samostalnog savjetnika za pravne poslove od februara 2016. godine. Osim radnog iskustva stečenog u struci, iskustvo iz oblasti turizma stekla je u firmi „Vebax“ doo Herceg Novi.

Bila je jedan od osnivača i članica Udruženja „Multimedijalni ekspresni izraz u Herceg Novom“ za neafirmisane umjetnike.

Na sjednici Izvršnog odbora Turističke organizacije 8. decembra ove  godine predložena je za novu v.d. direkora. Konkurs za radno mjesto direktora Turističke organizacije biće raspisan u skladu sa Zakonom.

24 Komentari

 1. Politika nam kroji kapu i tome nema kraja,izgleda.Grad je smiješan,ali primorje je poznato po škercama,igranje bez stajanja,to je ludi život lakomislenih.Neko mijenja udice svako malo-vjera,humanost,nacija,razne rane i strahovi,ali život niko ne spominje…nema ništa.

 2. Sta gospođica zna o ovome poslu?!? Jednostavno još jedna promašena tema! Ništa licno protiv postavljene, samo konstatujem da u ovom gradu nema čak ni za turizam kompetentnih, a decenijama se generacije školuju za to, a kamoli za druge pozicije!

 3. Podrsk za Anu da turizam u nasem gradu dovede u red! Turizam ne treba da bude skoncentrisan oko ugostiteljakih objekata vec oko kulturnog i sportskog sadrzaja, da se tvrdjave dovedu u red jer to je ono po cemu bi nas grad trebalo da bude prepoznatljiv a ne po kafanama i vasaru po setalistu.

 4. Dragi sugradjani,bolje da svi malo vise poradite na sebi umesto sto jedva cekate da VI nesto kazete o nekom drugom. Najlakse je sjedat doma,uzeti telefon,upaliti fejsbuk ili sta god,i praviti se pametan sa komentarima na racun drugih ljudi

 5. Naprijed Topla!
  Napokon novska aristoktratija na čelu gradske TO.
  Nadam se da će se nastaviti ovakav trend i u drugim oblastima!
  A svi ovi dosadašnji razni direktori, sekretari, rukovodioci na opštinskim funkcijama, su bili “puni znanja” i “strašni menadžeri”, ali ja rezultat u smislu realizacije ciljeva od društvenog značaja ne vidim.
  Rukovodilac i direktor treba prvo da ima ljudske kompetencije. Ana ima i ljudske i profesionalne. Srećan rad!

 6. Da bi neko bio dobar menadzer nije neophodno da je elokventan, lep, zgodan I iz dobre i poznate porodice. potrebno je iskljucivo znanje, iskustvo i integritet. groteskno, Ali u nasem malom mistu sve moze. Madam se da ce Ana dokazati da je vise od ovoga!

 7. Bože.šta učiniše od turizma i šta će još učiniti!!Milo mi je kada neko ima puno godina iskustva i znanja u turizmu,pa onda dođe na čelo Turističke organizacije grada.Svaka čast.I ja sam iz čuvene novske familije,ma da sam ranije znao eto mene .

 8. Mislim da ovaj grad trenutno ne zasluzuje osobu ovakvog kvalieta! Nazalost mi smo postali turusticka provincija i to je jasno svakom ko je iole putovao. Ana je sigurno zavrijedila ovako nesto mozda i mnogo ranije ali bojim se da je ovo jedan Don Kihotovski posao, a vjetrenjača je jako puno!

 9. Obrazovana, lijepa, mlada, elokventa, vaspitana, iz čuvene novske stare familje. Po ovima koji se “žale” reklo bi se da direktor brodogradilišta treba da bude inžinjer brodogradnje, direktor doma zdravlja obavezno doktor (poželjno specijalista), direktor hotela diplomirani turizmolog, a direktor Montenegroairlines pilot!!!
  Ana, držimo palčeve da Turistička organizacija bude i dalje najbolja u Crnoj Gori

 10. Ako nasa Ana nadje model da drzi na distanci DRK-a, SRK-a i Gorbisa, onda ce imati sanse da se ostvari u ovom poslu. Nazalost vjerujem da ce je gore pomenuti frustrirati u toj mjeri da ce biti srecna kada podnese ostavku, isto kao i Bojana. Ovdje malo vise imam nade da bi ova nasa ljepotica mogla da uspije, jer sam siguran da ce tata Bato sve uciniti da je zastiti od gore pomenutih hijena.

 11. Ja mislim da ce ugostitelji biti odusevljeni sa Aninim znanjem iz javno-pravnog modula. Posebno ce nam valjati njeno pravno znanje ako koji turista pocini neki prekrsaj ili krivicno djelo. I na kraju: pravo i turizam su bas kompatibilni. Zato sam optimista i vjerujem da su ugostitelji prezadovoljni. Hotelijeri vec trljaju ruke. Privatni izdavaoci soba su presrecni – jer ce im pravnik pomoci da napune sobe. Sve u svemu samo naprijed. Sigurnim korakom!!!

 12. Podrška za našu domaću djevojku. Nije samo lijepa nego i sposobna. A ovi što ih muči čir mogli bi se malo uzdržavat komentarisanja.

 13. Sa strukom blage veze… ali dobro, ima nasu TO da se na njoj uci…
  Moji dobri Izborasi, ako nemate kadar, a nemate, pustite se politickih odabira ili dajte DPSu da pokusa a ne da nam se obucavate na vaznom preduzecu.

 14. Eee,blago nama …ova mala Blagojevic je bila jedna adekvatna,kulturna i vrlo ljubazna osoba,kakva i prilici ovom mjestu…Da li ce gospodicna Stanisic opravdati svoju poziciju ,treba da se vidi (djeluje dosta arogantno)

Ostavite komentar

*

code