Anastazija Petrović bronzana u Minhenu

Anastazija Petrović bronzana u Minhenu

3140
2
Podijeli

Crnogorska kik bokserka, Anastazija Petrović iz Kotora osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu održanom u Minhenu proteklog vikenda. Ona je žrijebom stekla direktno učešće u polufinalnoj borbi gdje ju je zaustavila švajcarska kik bokserka Nurija Emeneger. Međutim, meč naše reprezentativke i Švajcarkinje su obilježile sumnjive sudijske greške.

Anastazija je oprezno ušla u meč i stekla prednost, koju je održavala do posljednjeg minuta borbe, kada su sudijske greške dovele do preokreta. Najprije joj je protivnica zadala nedozvoljen udarac nogom u glavu nakon sudijskog stopa, ali sudije nisu zaustavile vrijeme niti je Emerger dobila javnu opomenu. Nepažnjom zapisničkog stola vrijeme je vraćeno za samo 20 sekundi, pa sumnjivom odlukom sudija naša kik bokserka gubi meč na poene rezultatom 2:1, čime je osvojila 3. mjesto i bronzanu medalju.

Picerija i restoran

– Nisam razočarana jer znam da sam bila zasigurno mnogo bolja. Opravdala sam očekivanja trenera i selektora reprezentacije, koji su stajali u uglu i bili svjedoci nepravde. Sve je to dio sporta, idemo dalje za novim pobjedama – kazala je za Radio Jadran borbena Anastazija.

Anastaziju u narednom periodu očekuje Balkanski kup u Tešnju u BiH. Trofej koji je ova borbena Kotoranka prošle godine donijela u svoju vitirnu.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code